Stadion: Anfield Road
Mighty Reds waren op dreef
Yves Dekoning

Liverpool - Fulham 4-0

Het was wachten tot na de pauze op de eerste treffer, maar uiteindelijk haalde Liverpool het met 4-0 van Fulham. De Reds behalen zo drie belangrijke punten in de strijd om de derde plaats.

Fulham had nog nooit gewonnen op Anfield Road, maar toonde dit keer enorm veel verbetenheid. Liverpool mocht de bal rondspelen, maar liep zich telkens dood op een ijzersterke muur. Pas vlak voor rust moest doelman Jan Lastuvka voor het eerst ingrijpen bij een doelpoging van Xabi Alonso. De beste kans van de eerste helft was voor Dirk Kuijt, maar de Nederlander miste zijn schot. De bezoekers hadden nauwelijks balbezit, maar kwamen wel bijna op voorsprong via Brian McBride. Jose Reina kon nog net redding brengen.

Zeven minuten na rust brak de wedstrijd eindelijk open. Lastuvka keerde de strafschop van Steven Gerrard, maar de aanvoerder werkte zelf de rebound tegen de netten. Liverpool was bevrijd en nog eens zeven minuten later, pikte Jamie Carragher na een hoekschop zijn goaltje mee. In de 65ste minuut was Luis Garcia aan de beurt. Hij kopte een voorzet van Daniel Agger binnen. Gerrard haalde nog eens knap uit, maar werd even subliem gestopt door Lastuvka. Uiteindelijk mocht Mark Gonzalez er met een schitterende vrije trap toch nog 4-0 van maken.