Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Old Trafford
Man Utd klopt verdienstelijk City
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United begon aan de stadsderby met één wijziging tegenover het team dat startte in de winstpartij in de Champions League tegen Benfica. Heinze speelde linksachter in de plaats van de gekwetste Saha. Man City startte met dezelfde elf die 4 op 6 behaalden tegen Aston Villa en Watford.

Man United kende een ideale start. Na slechts zes minuten stond de leider in de competitie al op voorsprong. Ronaldo kreeg de tijd om goed voor te zetten, Rooney dook in de rug van Dunne en schoot binnen. Toch zat Man City eigenlijk goed in de wedstrijd. Richards nam de bal goed mee, zijn kopbal ging echter naast. Halverwege de eerste helft parreerde Weaver een knal van Rooney. City zette meteen de tegenaanval op. Corradi kopte terug naar Samaras en die kon uithalen. Van Der Sar had de gepaste redding in huis. Manchester City gaf niet op en bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Op een hoekschop van Barton stond Samaras een kopbaldoelpunt van ploegmaat Richards in de weg. Samaras bleef wel in balbezit en schoot in de draai naast. Op slag van rust kreeg City een nieuwe opdoffer te verwerken. Man City verspeelde de bal knullig achteraan en Saha kon de lage voorzet van Heinze via Weaver en de lat binnentikken. United dus 2-0 voor aan de rust terwijl City toch minstens de evenknie van United was in de eerste helft.

Bij de 2-0 geraakte Weaver geblesseerd en de doelman van Man City moest aan de kant blijven. Hierdoor maakte Isaksson zijn debuut in de Premier League. Ook Reyna was geblesseerd geraakt, in zijn plaats kwam Ireland. Manchester City moest nog meer naar voren gaan voetballen om de aansluitingstreffer te bemachtigen. Ireland dwong Van Der Sar tot een knappe save. Vijf minuten later miste Man United een mooie kans. Isaksson redde het schot van Rooney en Saha trapte de rebound hoog over. Een schot van Giggs ging via de vingertoppen van Isaksson over doel. Het geloof begon bij City stilaan te minderen. Manchester United rook zijn kans op de tegenaanval en de kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Isaksson redde de schuiver van Rooney. Die kon drie minuten later weer bijna scoren na een goede voorzet van Giggs, maar Isaksson stond attent te keepen. De spanning kwam toch weer terug in de wedstrijd toen Trabelsi met een plaatsbal de aansluitingstreffer scoorde. Man City had weer uitzicht op een gelijkspel en United kroop naar achteren. City verloor in het slotkwartier wel nog Richards waardoor Beasley in het veld kwam. Zes minuten voor affluiten viel de bal goed voor Ronaldo en de Portugees besliste de match van dichtbij. In de slotminuut kreeg Corradi nog een tweede gele kaart voor een schwalbe.

Manchester United zal ongetwijfeld erg blij zijn met de eerste derbyzege in twee jaar. United heeft nu al negen punten meer dan Chelsea dat wel twee matchen te goed heeft. Morgen speelt Chelsea de topper tegen Arsenal. Man City speelde erg verdienstelijk, maar slikte twee vermijdbare doelpunten. Man United scoorde op de goede momenten en stak zo de derbyzege op zak. City houdt ondanks de verdienstelijke prestatie wel drie geblesseerden en twee geschorsten(vijfde gele kaart voor Thatcher) aan de stadsderby over. Man City blijft ook na deze wedstrijd twaalfde.