Charlton Athletic
livLiverpool FC
0-1
3' Xabi Alonso (pen)

Charlton - Liverpool 0-3

Liverpool lijkt de goede vorm te pakken te hebben. Tegen Charlton werd het 0-3. De Addicks zinken steeds dieper weg in de degradatiezone.

We waren amper bezig toen ex-Red Djimi Traoré zwaar doorging op Jermaine Pennant. Xabi Alonso plaatste de bal vanaf de stip voorbij Thomas Myrhe. De ideale start voor Liverpool en de bezoekers namen de wedstrijd meteen in handen. Charlton speelde tam en Liverpool zocht naar meer doelpunten. Binnen de eerste twintig minuten moest de bal twee keer van de lijn gekeerd worden door een thuisverdediger terwijl Dirk Kuyt nipt naast knalde.

Liverpool bleef drukken, maar Kuyt kreeg de bal niet tegen de netten. Myrhe keerde schoten van Steven Gerrard en doelpuntenmaker Alonso. Darren Ambrose en Darren Bent konden in de slotfase bijna tegenprikken, maar Craig Bellamy zorgde negen minuten voor tijd voor de verlossende tweede treffer. Uiteindelijk mocht Gerrard met een knappe uithaal de eindstand nog vastleggen op 0-3. Een oververdiende zege voor Liverpool tegen een zwak Charlton.