Stadion: Goodison Park
Toffees laat gepakt door Drogba
Yves Dekoning

Everton - Chelsea 2-3

Everton heeft lang standgehouden tegen Chelsea. Tot tien minuten voor affluiten moesten de Blues achtervolgen, maar in de slotfase keerde de situatie nog helemaal.

Bij Chelsea ontbrak aanvoerder John Terry vanwege een rugblessure. De gemoederen raakten meteen verhit toen Everton een strafschop werd geweigerd nadat Khalid Boulahrouz en doelman Henrique Hilario thuisaanvaller Andy Johnson in de tang namen. De eerste helft verliep evenwichtig met kansen voor beide teams. Everton kreeg in de 36ste minuut een strafschop na een zoveelste fout van Boulahrouz. Mikel Arteta zette deze feilloos om. Vlak voor rust verdubbelde Leon Osman ei zo na de voorsprong met een kopbal.

Meteen na rust bracht Michael Ballack Chelsea weer op gelijke hoogte. Zijn vrije trap botste op de paal, maar stuiterde via de rug van keeper Tim Howard in doel. Het werd bijna 1-2, maar Salomon Kalou vond het doelhout op zijn weg. Na 62 minuten spelen kwam Everton opnieuw op voorsprong. Joseph Yobo kopte een hoekschop tegen de netten. Een stunt leek in de maak, maar tien minuten voor tijd kreeg Frank Lampard te veel ruimte en knalde hard binnen. Uiteindelijk bezorgde Didier Drogba de Toffees nog een ijskoude douche door van ver Howard te verslaan. Zo liepen de Blues in extremis nog met de drie punten weg. Het verschil tussen plaats tien en twee zeker?