whuWest Ham Utd
munManchester United
1-0
Datum: 17/12/2006 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Upton Park
Hammers kloppen leider
Yves Dekoning
| 0 reacties
Hammers kloppen leider
Foto: © SC

West Ham - Manchester United 1-0

Manchester United heeft met 1-0 verloren in West Ham. De Red Devils blijven leider, maar zien Chelsea naderen tot op twee punten. Onderaan kruipen de Hammers weg van Charlton en Watford. 

Voor Alan Curbishley was het de eerste wedstrijd aan het roer van West Ham en het leverde hem meteen een indrukwekkende overwinning op. Een kwartier voor tijd bezegelde Nigel Reo-Coker het lot van de leiders. Na een combinatie tussen Teddy Sheringham en Marlon Harewood mocht hij simpel binnen tikken. In de slotfase werd het nog spannend. Het was pompen of verzuipen voor de thuisploeg, maar Robert Green hield zijn netten schoon.

Ryan Giggs had Man Utd na twee minuten spelen al bijna op voorsprong gebracht, maar Jonathan Spector wierp zich nog voor de bal. De thuisploeg ging op zijn elan verder en vocht voor elke centimeter grond. De Hammers lieten zich niet temmen door de Red Devils en aan beide kanten vielen kansen. De beste mogelijkheid was voor Bobby Zamora, maar Edwin Van der Sar kwam sterk uit. Aan de overkant stond ook Green uitstekend te keepen zodat het lang 0-0 bleef en de late goal van Reo-Coker de beslissing moest brengen.