Stadion: City of Manchester Stadium
Spurs dienen City eerste thuisnederlaag toe
Kevin Vanbuggenhout

Na de opdoffer in de stadsderby tegen United wou Manchester City zich herpakken met een vijfde thuiszege. Voor City komen in de kerstperiode de matchen van de waarheid eraan. Tottenham kreeg in Manchester de kans om zijn opmars verder te zetten. Tottenham moest er wel op zoek naar zijn eerste uitzege van het seizoen.

Op het kwartier was er een mooie mogelijkheid voor Berbatov die zijn schot op de lijn gered zag door Distin. Een minuutje later werd het toch 0-1. Davenport kopte een vrije trap van Huddlestone binnen. Man City had niet meteen een reactie in huis en dat werd snel afgestraft. Huddlestone trapte van ver knap in de linkerhoek binnen. Huddlestone was weer één van de uitblinkers bij Tottenham. De Spurs waren duidelijk baas en een bijzonder zwak Man City kon daar weinig tegen inbrengen. Op het halfuur viel Richards dan weer geblesseerd uit. Ireland kwam hem vervangen. Tottenham kreeg nog de kansen om de score verder uit te diepen. Een knal van Huddlestone vloog net over en Weaver stopte het schot van Berbatov. Manchester City ontgoochelde zwaar in de eerste helft en moest gaan bezinnen. Tottenham leek op rozen te zitten.

In de tweede helft kon Tottenham loeren op de counter. Defoe schoot al snel naast. Man City legde nu wel meer enthousiasme in zijn spel en Tottenham werd tegen het eigen doel geduwd. Een schot van Dickov ging over. Dunne kopte aan de tweede paal een hoekschop van Barton naast. City bleef drukken. Reyna stak de bal door naar Ireland die over knalde. Even voorbij het uur zette Dickov van op de linkerflank voor naar Barton en die trapte de bal hard in doel: 1-2. Na de aansluitingstreffer van Man City hield Tottenham achterin alles goed op slot. In het slot viel Reyna geblesseerd uit en moest Dabo steun gaan verlenen op het middenveld. Een doelpunt van Defoe werd afgekeurd wegens buitenspel. Man City had misschien wel een strafschop verdiend toen Barton ten val kwam, maar scheidsrechter gaf geen krimp. Diep in blessuretijd kwam City alsnog dicht bij de gelijkmaker. Trabelsi kopte de voorzet van Dickov naast.

Man City kwam net te kort om de punten thuis te houden. Na de aansluitingstreffer van Barton stokte het waardoor de gelijkmaker uitbleef. Man City had het wel zelf vergooid door zo'n zwakke eerste helft te spelen. City verliest voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Tottenham wint dan weer voor het eerst buitenshuis. Tottenham doet een goede zaak in de subtop van het klassement. Manchester City heeft nog veel werk voor de boeg.