Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Villa Park
Zege voor Reading en Aston Villa

Reading en Aston Villa rekenden erop drie punten uit hun thuismatch te halen en dat is beide ploegen gelukt. Respectievelijk Sheffield United en Watford gingen voor de bijl. Tottenham kwam op het veld van Fulham niet verder dan een gelijkspel.

Reading - Sheffield United

Op slag van rust kwam Reading op voorsprong. Long trapte van dichtbij via de paal binnen. Vijf minuten na de pauze kwam De La Cruz alleen voor doel. Deze faalde niet en trapte de 2-0 op het bord. Het werd nog erger voor Sheffield United. Keith Gillespie, die nog maar twee minuten op het veld stond, sloeg met zijn rechterarm in het gezicht van Hunt en kreeg rood. Kort daarop gingen de poppen aan het dansen. Downes, een trainer van Reading, interpreteerde een beweging van Neil Warnock verkeerd en ging de manager van Sheffield United duwen. Het kwam tot een opstootje aan de dug out. Downes en Warnock werden naar de tribune gestuurd. Twintig minuten voor tijd kwam Reading op 3-0. Kozluk haalde een schot van Sidwell van de lijn, maar Hunt benutte de rebound. Sheffield kon dan toch nog de eer redden. De buitenspelval van Reading mislukte compleet en Nade schoot de 3-1 eindstand op het bord. Reading legt beslag op de zevende plaats en nadert tot op drie punten van Portsmouth. Sheffield Unites staat 16de en moet nog altijd op zoek naar wat meer ademruimte.

Fulham - Tottenham Hotspurs

Het leek moeilijk te worden voor Fulham om punten te pakken tegen Tottenham toen na 53 minuten Hreidarsson met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. Fulham hield het toch vol en toen Dawson een schot van McBride met de hand beroerde kreeg Fulham een strafschop. Montella bracht de stand op 1-0. Een verrassende overwinning voor Fulham leek een feit, maar Tottenham kwam twee minuten voor tijd alsnog langszij. Chimbonda schoot de 1-1 binnen. Fulham ziet in de stand Aston Villa op gelijke hoogte komen. Tottenham komt voorlopig niet verder dan de achtste plaats.

Aston Villa - Watford

Aston Villa en Watford zaten beiden al heel lang zonder zege. De wedstrijd leek op een 0-0 gelijkspel af te stevenen tot het noodlot voor Watford weer toesloeg. Vier minuten voor affluiten devieerde Mahon een harde voorzet van McCann in eigen doel. In blessuretijd toonde Abonlahor zich sneller dan Shittu. De aanvaller van Aston Villa maakte het af en besliste de wedstrijd. Aston Villa kon eindelijk nog eens juichen na elf wedstrijden zonder zege. Villa overschrijdt nu bijna de kaap van 30 punten. Watford slaagde er voor de zoveelste keer net niet in punten te pakken. De situatie van de rode lantaarn begint er stilaan hopeloos uit te zien.