Stadion: Anfield Road
Liverpool zet Chelsea simpel opzij
Yves Dekoning

Liverpool - Chelsea 2-0

Liverpool heeft dankzij twee vroege doelpunten gewonnen van Chelsea. Na een kwartier had een imponerende thuisploeg de overwinning al binnen. In de stand naderen de Reds tot op vijf punten van de Blues.

Liverpool begon erg aanvallend aan de wedstrijd. Al na drie minuten spelen bracht Dirk Kuyt de thuisploeg 1-0 voor. De Nederlander trapte binnen nadat spitsbroeder Peter Crouch de bal in zijn loop kopte. Petr Cech vierde zijn wederoptreden en hield John Arne Riise knap van een doelpunt. In de 17de minuut scoorde Jermaine Pennant dan toch de 2-0 na een knappe volley. Even later verloor Chelsea Arjen Robben nadat hij zijn enkele omsloeg. Liverpool behield de controle en mocht met een geruststellende voorsprong gaan rusten.

Na de pauze kwam Chelsea iets gretiger voor de dag, maar Liverpool hield vlot stand. De thuisploeg kreeg zelfs nog de beste kansen, maar kon ze niet verzilveren. Crouch kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid, maar kopte te zwak. Riise knalde keihard tegen de dwarsligger. Het bleef 2-0, een verdiende overwinning voor de Mighty Reds.