Liverpool moet Chelsea kloppen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool moet Chelsea kloppen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Premier League staat er een belangrijk weekend op het programma. Arsenal ontvangt zondag leider Manchester United terwijl Liverpool Chelsea over de vloer krijgt. Voor Arsenal en Liverpool is dit de wedstrijd van de allerlaatste kans. 

Het verschil tussen nummer twee Chelsea en derde Liverpool bedraagt acht punten. De Reds moeten dus absoluut de punten thuishouden als ze nog aanspraak willen maken op een plaatsje bij de eerste twee. Dit wordt een zware opdracht aangezien Chelsea alle duels in het kader van de Premier League won sinds Jose Mourinho en Rafael Benitez de clubs in handen namen. Opvallend is dat Chelsea buiten de competitie dan weer niet kon winnen van Liverpool. De Reds wonnen drie keer en speelden drie keer gelijk in de verschillende bekers. Liverpool verloor dit seizoen nog geen enkele thuismatch in de Premier League. Voor beide managers is het hun honderdste match in de Engelse competitie.


Tegen Watford opteerde Benitez nog voor een 3-4-3, dit keer zal de defensie versterkt moeten worden. DE belangrijkste knoop die hij moet doorhakken is kiezen tussen Sami Hyypiä en Daniel Agger. De ene heeft ervaring en is kopbalsterk, de andere bezit meer snelheid en wendbaarheid. Ook voorin staat de manager voor een dilemma. Kiest hij voor de verre bal met Peter Crouch of de snelle Craig Bellamy of de vinnige Dirk Kuyt? Eén van de drie zal ontgoocheld op de bank moeten plaatsnemen. 

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Hyypia, Riise, Aurelio, Pennant, Gonzalez, Gerrard, Alonso, Bellamy, Crouch, Fowler, Kuyt, Dudek, Paletta, Zenden, Guthrie. 


Bij Chelsea zou Petr Cech zijn wederoptreden kunnen vieren. De doelman was belangrijk bij de Blues, en kan dit opnieuw worden. Claude Makelele is geschorst en Wayne Bridge geblesseerd. Waarschijnlijk moet Michael Essien in de verdedigen spelen.

Chelsea: Hilario, Cech, Cudicini, Hedman, Geremi, Ferreira, Carvalho, Essien, Bridge, A Cole, Lampard, Ballack, Robben, Drogba, Shevchenko, Mikel, Diarra, Kalou, Wright-Phillips. 



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties