Speeldag: Speeldag 24
Stadion: St. James Park
Discussie alom in Newcastle-West Ham
Philippe Crols

West Ham is er zaterdagmiddag niet in geslaagd te winnen op het veld van Newcastle United, de Europese tegenstrever van Zulte Waregem. De bezoekers liepen tot 0-2 uit, maar dankzij een zeer discutabele beslissing kwam de thuisploeg toch nog terug.

Halverwege de eerste helft hadden de bezoekers al een comfortabele voorsprong bij mekaar gevoetbald. Na achttien minuten kopte verdediger Davenport de bal in de voeten van Cole. Die twijfelde niet en haalde uit met een mooie volley, 0-1. Niet veel later zag Harewood een fraaie inspanning beloond met een doelpunt, 0-2.

Net voor rust kwam Newcastle terug in de wedstrijd al gebeurde dat wel op een vreemde manier. Milner trapte richting doel en Parker liet de bal door zijn benen gaan. De lijnrechter vlagde Parker ook af voor buitenspel, maar de hoofdscheidsrechter liet het doelpunt toch valideren. Na rust maakte Newcastle vervolgens gelijk. Newcastle versierde een strafschop na handspel van Boa Morte. Solano zette de elfmeter om. Bij die 2-2 bleef het ook al kwam Martins nog wel dicht bij de winning goal. Zijn kopbal strandde echter op de paal.