Datum: 20/01/2007 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: City of Manchester Stadium
Rovers zetten opmars verder
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers zetten opmars verder
Foto: © SC

Blackburn zette zaterdagavond zijn opmars in de Premier League verder door met 0-3 te gaan winnen bij Manchester City.  Morten Gamst Pedersen kopte de Rovers vlak voor de pauze op voorsprong.  Na de herneming dikte de Noor vanop vrije trap de score verder aan.  Helemaal op het einde maakte belofte Matt Derbyshire er nog 0-3 van.

Blackburn nam van meet af aan het initiatief en had al vlug de eerste grote kans van de wedstrijd.  David Bentley zette zich op de flank door en trok voor.  Thuisgoalie Nicky Weaver ging in de fout, maar Shabani Nonda verkwanselde de unieke gelegenheid.  De bezoekers bleven de creatiefste ploeg en eisten het meeste balbezit op.  Het resulteerde in een aantal kansen, maar Weaver redde een paar keer knap.

Pas met de rust in zicht ging Manchester City wat drukken en de Rovers kwamen tot twee maal toe goed weg.  Evenveel keer lag een hoekschop van Ousmane Dabo aan de basis van het gevaar.  Eerst zag Micah Richards zijn schot geblokt door Bentley en wat later kopte Richard Dunne over.  Tijdens die laatste fase moest André Ooijer geblesseerd worden afgevoerd.  Volgens een insider op Blackburn zou de Nederlander zijn been hebben gebroken, maar dit nieuws was na afloop van de wedstrijd nog niet officieel bevestigd.

Blackburn bleef ook tijdens het slot van de eerste helft de wedstrijd stevig in handen houden.  David Bentley schuimde voor de zoveelste keer de flank af en verstuurde een prima cross richting Morten Gamst Pedersen.  De Noor aarzelde niet en kopte hard en hoog binnen.

Na de pauze stuurde Manchester City-manager Stuart Pearce vers bloed de wei in.  DaMarcus Beasley en Georgios Samaras moesten voor de thuisploeg het tij keren.

Aanvankelijk slaagden de Blues er wel in om het meeste balbezit op te eisen, maar grote kansen voetbalden ze echter niet bij elkaar.  De Rovers prikten gevaarlijk tegen, maar de afstandschoten van Benni McCarthy en Gamst Pedersen gingen naast.  Op het uur konden de Rovers hun voorsprong dan toch verdubbelen.  Richards haalde een paar meter buiten het strafschopgebied Gamst Pedersen neer.  De Noorse vrije trap-specialist schaarde zichzelf achter de bal en draaide met links heerlijk binnen.  0-2.

Met nog een kwartier op de klok speelde Pearce zijn laatste troef uit en gooide Ishmael Miller in de strijd.  Zijn collega Mark Hughes haalde daarop Nonda naar de kant en belofte Matt Derbyshire mocht opnieuw zijn kans in de blauwwitte aanvalslinie wagen.

Amper tussen de lijnen waagde Miller tot tweemaal toe, en uit de tweede lijn, zijn kans.  Zijn eerste schot ging over, het tweede werd door Stephane Henchoz gekeerd.

Tijdens de slotfase mocht oude krijger Kerimoglu Tugay vroegtijdig gaan rusten en Paul Gallagher mocht de wedstrijd uitspelen.  Het was echter die andere belofte Derbyshire die Man City helemaal uittelde toen hij er 0-3 van maakte.