Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Highbury
Arsenal in het slot voorbij Man City
Kevin Vanbuggenhout

Aangezien Liverpool pas woensdag speelde kreeg Arsenal de kans om voorlopig naar de derde plaats te klimmen. Dan moest er wel gewonnen worden van Manchester City. Emile Mpenza was voor dit duel onzeker met een heupblessure en geraakte uiteindelijk niet speelklaar.
Bij de eerste kans van Arsenal was het al meteen raak. Rosicky knalde binnen na een voorzet van Eboué. Arsenal had veel balbezit en controleerde de partij. Al kwamen de Gunners zelf niet tot veel kansen. Fabregas schoot wel goed op doel, zijn schot werd geparreerd door Isaksson. Enkele minuten voordien was Diaby geblesseerd naar de kant gegaan. Hij werd vervangen door Julio Baptista. Arsenal leek met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan tot Beasley plots zijn moment gekomen achtte. Hij kreeg de bal doorgespeeld van Johnson en schoot in de rechterhoek binnen. Dat doelpunt gaf Man City duidelijk veel vertrouwen. Plotseling was City de betere ploeg. Een schot van Barton werd gered door Lehmann

Manchester City bleef aardig mee voetballen in de tweede helft en hield Arsenal in bedwang. Lehmann pakte een schot van Barton zonder al te veel problemen. Een antwoord van Arsenal kwam er via Hleb, diens schot ging naast. Adebayor kopte een voorzet van Hleb op doel, de redding was van Isaksson. City bleef aanklampen, tot plots Fabregas de voor Arsenal bevrijdende treffer scoorde. Van aan de rand van het strafschopgebied trapte Fabregas binnen: 2-1. Drie minuten later scoorde Beasley weer voor Man City, maar de Amerikaan stond duidelijk buitenspel. In een poging de scheve situatie nog recht te zetten voerde Man City-manager Stuart Pearce nog een dubbele wissel door. Samaras en Corradi vervingen Sun Jihai en Distin. Het baatte allemaal niet, want Arsenal scoorde nog een derde keer. Hleb tikte tot bij Julio Baptista die de bal in doel duwde. Manchester City kreeg nog de laatste kans. Na een goede pass van Corradi talmde Samaras iets te lang en uiteindelijk besloot de Griek op Lehmann.

Arsenal kreeg behoorlijk wat weerstand van Manchester City, maar kon in de laatste twintig minuten toch afstand nemen. Uiteindelijk wel een verdiende zege voor Arsenal, al zijn de 3-1 eindcijfers overdreven. Arsenal staat nu dus derde met één punt meer dan Liverpool, dat woensdag tegen Middlesbrough speelt. Manchester City blijft twaalfde.