Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stamford Bridge
Blackburn onderging wet van de sterkste
Luc Goderis

Blackburn Rovers heeft op Stamford Bridge gestreden voor wat ze waard waren, maar moesten toch hun meerdere erkennen in Chelsea.  Drogba opende al vroeg de score en na de pauze verdubbelde Lampard de voorsprong.  Helemaal op het einde lukte Kalou op de valreep nog de 3-0.

Een zwaar gehavend Blackburn, met de licht geblesseerden Stéphane Henchoz en Tugay Kerimoglu toch in de basis, greep Chelsea meteen naar de keel en al in de eerste minuut testte Morten Gamst Pedersen vanuit een scherpe hoek de reflexen van Petr Cech.  Het leverde Blackburn een paar hoekschoppen op en zowel Ryan Nelsen, Paul Gallagher en Matt Derbyshire testten op hun beurt de thuisgoalie.

Chelsea snakte naar adem, maar uit het niets verstuurde Frank Lampard plots Didier Drogba de diepte in.  Henchoz verdedigde zwak en de Ivoriaan schoot, op dat moment onverdiend, overlangs voorbij Brad Friedel de 1-0 binnen.

Het doelpunt werkte bevrijdend voor de thuisploeg en de Blues breiden de ene kans na de andere aan elkaar.  Op het kwartier kreeg Andrei Shevchenko dé kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Friedel duwde het schot met een wereldsave weg.

Het duurde tot net voor het halfuur vooraleer de bezoekers konden tegenprikken.  Eerst rolde Stephen Warnock de halve Chelsea-defensie op, maar op het moment dat hij voor Cech kwam werd hij langs achter neergehaald.  Scheidsrechter Graham Poll deed echter alsof zijn neus bloedde.  Een paar minuten later verschalkte Derbyshire, Cech, maar Ricardo Carvalho was er net op tijd bij om de gelijkmaker op de lijn te keren.

Wat later schudde Friedel een zoveelste briljante redding uit de handschoenen op een schot van opnieuw Drogba.  Het was dan ook dankzij de Amerikaan dat er na de herneming nog sprake was van een wedstrijd.

Al meteen na de pauze mocht het sluitstuk van de Rovers opnieuw het onderste uit de kan halen om een krachtige kopstoot van Michael Ballack te keren.  Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Rovers iets meer in het spel en Tugay strooide als vanouds met de passes, maar op het uur was Derbyshire te verrast om aan te nemen en te scoren.  Nog binnen dezelfde minuut kreeg Shevchenko zijn zoveelste kans van de avond en stormde alleen op Friedel af, maar de Amerikaanse reus redde alweer.

Halfweg de tweede helft moest Friedel zich dan toch gewonnen geven.  Lampard haalde plotseling vanop een goeie twintig meter uit en de Rovers-doelman stond als aan de grond genageld.  2-0.

Tijdens het slotkwartier probeerden zowel Lampard met een nieuw afstandschot en Shevchenko met zijn zowat twintigste en eenentwintigste kans de score verder op te drijven, maar Friedel gunde de Oekraïner zijn doelpuntje niet.

Blackburn gaf niet op en Mark Hughes gooide zowaar een derde en een vierde aanvaller in de strijd, maar het kalf was toen al lang verdronken.  Invaller Salomon Kalou maakte er helemaal op het einde, alleen voor de doelman, nog 3-0 van.  Niet eens een overdreven eindstand, maar een beresterke Friedel verdiende dit niet.