Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Old Trafford
Man Utd maakt klasseverschil duidelijk

Met Manchester United en Watford stonden de eerste en de laatste uit het klassement tegenover mekaar. Watford had wel vertrouwen opgedaan door zijn twee laatste wedstrijden te winnen. Bleef nog de vraag of Watford het Man United echt moeilijk kon maken.

Manchester United nam alleszins de bovenhand, al haalde het niet zijn beste spel boven. Solskjaer zette voor tot bij Richardson die zijn schot gepakt zag door Lee. Watford verdedigde naar behoren, maar keek toch al snel tegen een achterstand aan. Eerst kopte Rooney een voorzet van Richardson nog naast. Maar toen DeMerit aan het shirt van Solskjaer ging hangen maakte Ronaldo er vanop de stip 1-0 van. Watford kwam één keer dicht bij de gelijkmaker. Een gevaarlijke voorzet van Powell belandde op de paal. Dat was wel het enige wat Watford op aanvallend vlak voor mekaar kreeg. Man United had de match ondertussen onder controle. Vidic was twee keer gevaarlijk op hoekschop van Carrick, maar kreeg zijn kopballen niet tussen het kader.

Man United krikte zijn niveau nog wat op en ging echt domineren in de tweede helft. Dat leverde ook kansen op. Rooney, Richardson en Solskjaer mikten echter naast. De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten. Doyley maakte een own-goal toen een voorzet van Richardson via zijn hoofd in doel belandde. Bijna scoorde ook Mariappa een eigen doelpunt, maar Lee kon dat nog verhinderen. De doelman van Watford stopte ook een kopbal van Ronaldo. De Portugees kon koppen op een vrije trap van Rooney. Het was echter uitstel van executie. Rooney bediende de pas ingevallen Henrik Larsson en die schoot de 3-0 op het bord. Amper een minuut later scoorde Rooney zelf met een knappe lob. Dan vond Man U het wel genoeg, al kwamen de Mancunians toch één keer dicht bij de 5-0. Ronaldo schoot vijf minuten voor tijd tegen de paal.

Manchester United bleek te sterk voor Watford en behaalde een vlotte zege. Zo houdt Manchester de voorsprong op Chelsea intact. Watford leed nog eens een zware nederlaag en bevindt zich nog steeds op de laatste plaats.