Stadion: Upton Park
Reds kloppen Hammers
Yves Dekoning

West Ham - Liverpool 1-2

Liverpool verhoogt de druk op Chelsea na een nipte zege bij het sukkelende West Ham. De Reds naderen tot op twee punten van de tweede plaats.

Liverpool pakte weer uit me drie aanvallers en zette West Ham dan ook meteen onder druk. Toch werd de eerste helft een maat voor niets. De thuisploeg was zelfs nog het dichtst bij een goal toen Pepe Reina de oprukkende Yossi Benayoun moest afstoppen.

Amper tien seconden na rust brak Dirk Kuyt dan toch de ban met een magistrale trap van ver buiten de backlijn. Zeven minuten later moest Roy Carrol zich opnieuw gewonnen geven. Peter Crouch werkte op aangeven van John Arne Riise een knappe aanval secuur af. Carrol hield de Hammers in de match, en de thuisploeg had nog een strafschop kunnen krijgen na hands van Riise. In de 76ste minuut scoorde invaller Kepa Blanco de 1-2. Met zijn eerste balcontact legde hij de eindstand vast.