Chelsea vanavond tegen zwart beest

Luc Goderis
| 0 reacties
Chelsea vanavond tegen zwart beest
Foto: © SC

Chelsea ontvangt vanavond Blackburn Rovers en manager José Mourinho kan daarvoor nog altijd niet rekenen op de geblesseerden John Terry en Arjen RobbenMichael Ballack en Claude Makelele zijn er normaliter wel weer bij.
 
Mark Hughes heeft voor de trip naar zijn ex-ploeg nog altijd heel wat kopzorgen.  De afgelopen weken zag hij niet alleen Steven Reid, André Ooijer en Robbie Savage voor de rest van het seizoen uitvallen, maar nu kan hij om diverse redenen ook al niet rekenen op Stéphane Henchoz, Andy Todd en Kerimoglu Tugay.
 
Sparky dropt daarom al direct nieuwkomers Stephen Warnock, Christopher Samba en Bruno Berner in zijn kern.  Toch hoopt het gehavende Blackburn straks op Stamford Bridge hun tweehonderdste Premier League-zege te pakken.  De geschiedenis spreekt alvast in het voordeel van de Rovers.  Twaalf keer stonden  Chelsea en Blackburn, in de Premier League, op Stamford Bridge tegenover elkaar en slechts tweemaal konden de Blues de drie punten thuis houden.
 
Eén van die driepunters behaalde Chelsea tijdens het vorig seizoen.  Na amper veertien minuten stond het toen al 2-0.  Drogba opende na tien minuten en Frank Lampard verdubbelde vier minuten later vanop de stip.  Nog voor de rust trokken de Rovers via tweemaal Craig Bellamy, waarvan één keer op penalty, de scheve situatie recht.  Na de pauze zorgden Lampard en Joe Cole voor de 4-2.
Tijdens de heenronde van dit seizoen werd het op Ewood Park 0-2. Lampard opende net na de herneming vanop de stip de score en Drogba zorgde kort voor het einde voor de 0-2.
 
Blackburn kan vanavond mits winst één plaatsje dichter, en tot op vijf punten, van een Europees ticket sluipen, maar met minder dan drie punten zullen Mourinho en Co vanavond niet tevreden zijn.  Bij puntenverlies zou de kloof met competitieleider Man Utd kunnen uitgroeien tot negen punten en met de hete adem van Liverpool in de nek ligt dan zelfs de tweede plaats in de weegschaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties