Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stamford Bridge
Drogba brengt totaal op zeventien
Kristof Blomme

Chelsea blijft in het spoor van Manchester United. The Blues wonnen van Middlesbrough met 3-0. Drogba scoorde twee keer en bracht zijn doelpuntentotaal op zeventien. Tussenin had Xavier nog zijn eigen doelman verschalkt.

De eerste grote mogelijkheid van de partij was voor de bezoekers. Mark Viduka kopte een voorzet van Taylor van dichtbij onbegrijpelijk naast. In de beginfase bleef Boro de beste kansen creĆ«ren. Yakubu liet de thuisdefensie ter plaatse, maar doelman Cech pareerde het leer. Aan de overkant zette Shevchenko subliem twee man in de wind, om uiteindelijk naast te besluiten. Vlak voor de pauze kwam de thuisploeg, niet helemaal verdiend, op voorsprong. Een lage vrije trap van Drogba ging voorbij de muur en Schwarzer in doel.

Na de rust was de eerste mogelijkheid opnieuw voor de bezoekers. Yakubu zette zich goed door, maar hij vlamde over. Halfweg de tweede helft verdubbelde Chelsea de voorsprong. Een voorzet van invaller Robben werd door Abel Xavier voorbij zijn eigen doelman geduwd. In de slotminuten werd het zelfs nog 3-0. De onvermijdelijke Drogba trapte de bal opnieuw tegen de touwen.