Portsmouth
mciManchester City
1-0
2-1
Datum: 10/02/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Fratton Park
Portsmouth klopt Man City in boeiende partij
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Portsmouth klopt Man City in boeiende partij
Foto: © SC

Portsmouth behaalde de laatste tijd wat mindere resultaten en ging op zoek naar een zege tegen Man City. De bezoekers uit Manchester moesten er voor zorgen dat ze niet verder afzakten richting degradatiezone. In een kolkend Fratton Park maakten Portsmouth en Man City er een boeiend spektakel van. 

In een sfeervol Fratton Park zagen de thuissupporters hoe hun ploeg al snel op voorsprong kwam. Een afvallende bal op hoekschop was voor Pedro Mendes en die trapte mooi  binnen. Portsmouth ging furieus van start en speelde City helemaal van de mat. LuaLua glipte door de buitenspelval en schoot in het zijnet. Isaksson tipte het afstandsschot van LuaLua in hoekschop. Nog steeds in het eerste kwartier duwde Isaksson een volley van Taylor over. De storm was nog niet gaan liggen. Bij Manchester City was het alle hens aan dek. Isaksson parreerde een afstandsschot van Pedro Mendes. LuaLua kreeg kort daarop nog een kans, Isaksson redde onorthodox. Net na het halfuur ontsnapte City nogmaals aan een dubbele achterstand. LuaLua bracht de bal laag voor doel. Traoré kon bijna binnen te tikken, maar via Richards rolde de bal nipt naast. In het laatste kwartier van de eerste helft kon Manchester City zich toch herpakken. Man City had een strafschop moeten krijgen voor handspel van Traoré, maar scheidsrechter Dean liet verder spelen. Een minuut later besloot Corradi in het zijnet. Vlak voor rusten beging Barton een overtreding op Pedro Mendes. De doelpuntenmaker van Portsmouth moest vervangen worden door Lauren. Pedro Mendes heeft zeker en vast een geschiedenis met Man City. Hij scoort er mooie doelpunten tegen, maar is ook vaak het slachtoffer van zware overtredingen. Eerder dit seizoen was hij al betrokken in een incident met Ben Thatcher, die nu bij Charlton speelt. Man City kreeg nog één goede kans in de blessuretijd van de eerste helft. Vassell zette voor naar Corradi en zijn kopbal werd knap gered door James. Portsmouth-manager Redknapp ging tijdens de rust verhaal halen bij de scheidsrechter over de overtreding van Barton. Redknapp werd prompt naar de tribunes verwezen.  

Man City ging verder op het elan van het einde van die eerste helft. Een schot van Vassell ging net naast. Voor Portsmouth kon Cole van dichtbij aanleggen, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Even na het uur scoorde Man City de gelijkmaker. Vassell zette voor van op de rechterflank en Corradi kopte binnen. Een reactie van Portsmouth kon niet uitblijven. LuaLua geraakte niet verder dan de vuisten van Isaksson. De goed keepende Zweed pakte ook de rebound van Cole. Er kwam nog een dubbele wissel bij Portsmouth. Kanu en Kranjcar vervingen Cole en Traoré. Kanu bezorgde Portsmouth alsnog de zege. Negen minuten voor tijd stak hij de bal van dichtbij in doel. 

Portsmouth en Man City boden de toeschouwers een mooi spektakel. Portsmouth begon erg sterk, maar Man City vocht terug. Uiteindelijk hield Portsmouth dus toch de punten thuis. Portsmouth blijft zevende op twee punten van Reading. Voor Man City, dat de 15de plaats deelt met Sheffield United, oogt de toekomst niet bepaald rooskleurig.