Stadion: St. James Park
Magpies en Reds vochten epische strijd
Yves Dekoning

Newcastle - Liverpool 2-1

Onder helse weersomstandigheden maakten Newcastle en Liverpool er een ware veldslag van. Uiteindelijk trok de thuisploeg nipt aan het langste eind, maar eigenlijk verdiende dit duel twee winnaars. De bezoekers werden echter in de steek gelaten door de afwerking en een alweer flaterende doelman.

Regenbuien teisterden genadeloos het doorweekte veld. De omstandigheden brachten verschillende fouten met zich mee, waardoor de spektakelwaarde steeg. Liverpool begon hevig aan de partij en Craig Bellamy scoorde tegen zijn ex-club al na zes minuten. Hij kon een voorzet van Jermaine Pennant binnentrappen nadat Steve Harper een eerste inzet slecht had weggewerkt. Na 26 minuten spelen stond het alweer 1-1 toen Pepe Reina in de fout ging. Hij kwam ver uit zijn doel en trapte de bal domweg tegen Daniel Agger. Obafemi Martins name het geschenk graag aan. De bezoekers namen het heft weer in handen, maar Bellamy kreeg de bal niet meer tegen de touwen. Hij versloeg Harper wel nog twee keer, maar de paal en een verdediger brachten redding. Newcastle hield moeizaam stand tot aan de rust.

In de 70ste minuut beging John Arne Riise een fout op Steven Taylor. De strafschop werd feilloos omgezet door Nolberto Solano. Liverpool zocht nog naar de gelijkmaker en belegerde het doel van Harper, maar de Magpies vochten voor elke meter grond. Bovendien liet de afwerking de Reds alweer in de steek. Hierdoor kon Newcastle een felbevochten zege veilig stellen na een memorabele wedstrijd.