Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Goodison Park
Everton wint met kleinste verschil
Kristof Blomme

Everton heeft Blackburn verslagen met 1-0. De enige goal van de partij werd al na tien minuten aangetekend door Andy Johnson.

Voor de partij stond Everton achtste, terwijl Blackburn negende was op amper twee punten. In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk beter. Na amper tien minuten legde Arteta met het hoofd terug, waarop de jarige Johnson hard binnen knalde. Blackburn kreeg nog een tweede opdoffer te verwerken toen nieuwkomer Dunn met een blessure het veld moest verlaten. Everton bleef goeie kansen creëren. Johnson vond Van der Meyde aan de verste paal, maar die trapte in één tijd naast. Johnson bleef een gesel voor de bezoekende defensie. Hij zonderde Fernandes af voor Friedel, maar die kwam gevat tussen. Vlak voor de pauze kwam Blackburn ook eens dreigen. Khizanishvili werd van een doelpunt gehouden door doelman Howard

Meteen na de pauze was de gelijkmaker bijna een feit. Gallagher trapte op doel, maar Howard had een schitterende redding in huis. Nog voor het kwartier had Johnson de beslissing aan de voet. Hij kreeg de knappe voorzet van Arteta van dichtbij niet tegen de touwen. Blackburn probeerde nog de bakens te verzetten, maar de laatste kans was voor de thuisploeg. Beattie miste na een goeie pass van Cahill.