Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Highbury
Arsenal zegeviert tegen Reading
Kevin Vanbuggenhout

Arsenal leed drie nederlagen op rij in drie verschillende bekercompetities. In de Premier League wilde Arsenal weer aanknopen met een overwinning. Reading was nog steeds op jacht naar een Europees ticket en was dan ook niet van plan het Arsenal makkelijk te maken.

Arsenal ging fel van start. Een schot van Baptista ging naast. Een minuut later pakte Arsenal uit met een goed uitgespeelde counter. Ljungberg trof de vuisten van Hahnemann. Reading liet zich niet onbetuigd. Kitson kopte een hoekschop van Little over. Arsenal behield wel een licht overwicht. Baptista bediende Fabregas, maar die liet de 1-0 liggen.

Net als in de eerste helft miste Arsenal zijn start niet in de tweede helft. Hahnemann kreeg nog net zijn vingertoppen tegen het schot van Fabregas. Enkele minuten later stond het 1-0. Clichy werd neergebracht in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Gilberto Silva zette de strafschop om. Fabregas bereikte Walcott, maar Hahnemann verijdelde een nieuw tegendoelpunt. Het was slechts uitstel van executie. Baptista wurmde zich voorbij Murty en stak de bal in doel. Arsenal was tevreden met de 2-0 voorsprong en zo kon Reading weer beter in de wedstrijd komen. Little kopte een voorzet van Hunt over. Sidwell schoot van dichtbij naast. Enkele minuten voor affluiten kwam Reading met een gelukje op 2-1. Fabregas devieerde een hoekschop in eigen doel. Het werd nog even bibberen en beven voor Arsenal. Sidwell schoot naar de korte hoek, maar Lehmann redde knap. Het bleef 2-1 en Arsenal stak de drie punten op zak.

Arsenal deed wat het moest doen en mocht nog eens een overwinning vieren. Door deze komt Arsenal weer in het zog van Liverpool. De Gunners naderen tot op één punt van de Liverpool. Reading staat zevende met evenveel punten dan Everton.