totTottenham
1-0
2-0
2-1
51' Jermain Defoe (pen)
Dirk Pieters

Tottenham Hotspur won zondagmiddag de stadsderby tegen West Ham United. Het werd een spannende wedstrijd vol emotie. In de 95ste minuut wonnen de bezoekers alsnog met 3-4. De Spurs sprokkelen zo opnieuw drie belangrijke punten bij elkaar. Voor West Ham ziet het er heel wat minder uit.

De thuisploeg begon nochtans goed. De hekkensluiter uit de Premier League stond aan de rust 2-0 voor en leek af te stevenen op een mooi resultaat. Mark Noble (met een afstandsschot) en Carlos Tevez (via een vrije trap) zorgden voor de 2-0 ruststand.

Na de pauze kwam Tottenham beter in de wedstrijd. Vijf minuten in de tweede helft was het Lee Bowyer die in zijn eigen strafschopgebied een overtreding maakte. Jermain Defoe twijfelde niet en schoot de daaropvolgende strafschop tegen de netten; 2-1. Een kwartier later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Teemu Tainio schoot met een volley zijn ploeg langszij. Toch gaven de Hammers zich niet verloren. Door een kopdoelpunt van Bobby Zamora vijf minuten voor tijd kwamen ze weer op voorsprong. De zege leek binnen, maar Dimitar Berbatov (vrije trap) en Paul Stalteri dachten daar in de blessuretijd anders over en zo werd het alsnog 3-4. [VI]