mciManchester City
wigWigan
0-1
Datum: 03/03/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: City of Manchester Stadium
Wigan bezorgt Man City degradatiezorgen
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wigan bezorgt Man City degradatiezorgen
Foto: © SC

Na drie nederlagen op rij in de Premier League was Manchester City uit op puntenwinst. Daar moest de cruciale wedstrijd tegen Wigan Athletic voor zorgen. Wigan was nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen, maar behaalde de laatste tijd toch betere resultaten. 

In de beginfase was Wigan de betere ploeg. Een matig Man City acteerde erg laks. Een schot van Taylor ging over. Folan legde de bal terug en McCulloch trapte van dichtbij over. In de 18de minuut viel dan toch het doelpunt. De verdediging van Manchester City stond maar wat te kijken en Folan kopte binnen. Vier minuten later was er een strafschopgeval met de fout van Ball op Valencia. Weaver tipte een laag schot van McCulloch in hoekschop. Man City kende een erg povere eerste dertig minuten en manager Stuart Pearce greep in. Hij haalde Trabelsi naar de kant en bracht Sun Jihai erin. Man City herstelde zich toch wat in het laatste kwartier van de eerste helft. Filan kon niet bij de hoekschop van Barton. Richards kopte, maar Boyce stond nog op de lijn.

Emile Mpenza viel bij de rust in voor Samaras en maakte zijn debuut voor Manchester City. De eerste kans na de rust was wel weer voor Wigan. Weaver pakte een laag schot van McCulloch. Toch kwam City beter voor de dag dan in de eerste helft. Een voorzet van Beasley werd tegen de paal gedevieerd. Niet veel later kreeg Mpenza de bal bij Beasley die tegen de voeten van Filan aanschoot. Verder gevaar leverden de inspanningen van Man City niet op. City kende een te groot gebrek aan creativiteit en zo haalde Wigan drie belangrijke punten binnen. 

Wigan bouwt verder aan zijn weg omhoog. De ploeg heeft zich losgerukt uit de degradatiezone en komt nu op de 15de plaats te staan. Man City zal nog hard moeten knokken om het behoud veilig te stellen. City zakt naar de 17de plaats en heeft amper zes punten meer dan Charlton. De druk op Stuart Pearce neemt dan ook toe.