livLiverpool FC
munManchester United
0-1
Datum: 03/03/2007 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Anfield Road
Man Utd steelt punten op Anfield
Yves Dekoning
| 0 reacties
Man Utd steelt punten op Anfield
Foto: © SC

    Liverpool FC - Manchester United 0-1

Liverpool heeft op Anfield verloren van Manchester United. De thuisploeg domineerde de partij, maar de leider stal de punten alweer in de slotfase.

Liverpool overvleugelde Man Utd helemaal in de eerste helft. De beste kansen waren ook voor de Reds. John Arne Riise knalde een vrije trap rakelings naast. Dirk Kuyt kon net niet bij een lage voorzet van Craig Bellamy. Aan de overkant braken de verdedigers van Liverpool elke aanzet tot counteren vanwege de Mancunians vakkundig af. Pepe Reina moest voor rust geen bal pakken.

Na de pauze drukte Liverpool Manchester United helemaal weg en belegerde het doel van Edwin van der Sar. De thuisploeg scoorde ook via Craig Bellamy, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na enkele vervangingen ging de storm wat liggen. United brak enkele keren uit, maar Wayne Rooney moest geblesseerd afhaken en Paul Scholes liep tegen een domme rode kaart aan. Hij sloeg naar Xabi Alonso, maar miste gelukkig doel. Van der Sar moest uitpakken met een ongelooflijke reflex om invaller Peter Crouch het scoren te beletten nadat deze bij een voorzet enorm veel vrijheid kreeg aan de tweede paal. Het was steeds meer pompen of verzuipen voor de bezoekers, maar opeens kregen ze een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Cristiano Ronaldo trapte hard op doel en Reina kreeg de bal niet onder controle. De ingevallen John O'Shea mocht van dichtbij de rebound tegen de netten duwen. Liverpool verzuimde het af te maken en liep een late kater op. Heeft Man Utd het geluk van de kampioen?



Vooraf