Zaterdag Scouse tegen scum

Yves Dekoning
| 0 reacties
Zaterdag Scouse tegen scum
Foto: © SC

Liverpool FC - Manchester United
Anfield
Zaterdag 3 maart 2007, 13u45


Dit weekend staat met het duel tussen Liverpool en Manchester United één van de meest beladen duels van het seizoen op het programma. Scouse en Scum komt niet overeen, deze wedstrijd is dan ook vooral een erezaak. Manchester United prijkt met 69 punten op de eerste plaats in de Premier League. Nummer drie Liverpool telt zestien punten minder. De Mighty Reds willen Chelsea inhalen, terwijl de Red Devils willen vermijden dat de Blues naderen.

Op Anfield is Liverpool nagenoeg onklopbaar de laatste jaren. Ook competitieleider Man Utd zal het erg lastig krijgen in een kolkend stadion.  Liverpool is dertig thuismatchen op rij ongeslagen in de Premier League. Bovendien hielden de Reds de laatste negen duels de netten schoon. Man Utd gaat dan weer op zoek naar zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de competitie. Vorig seizoen werd het 0-0. Het laatste treffen, op Old Trafford, eindigde op 2-0 voor de Mancunians. Dinsdag en woensdag komt de Champions League er weer aan. Normaal mag dat niet in de kopjes meespelen voor zo'n belangrijke streekderby, maar je weet maar nooit.


Rafael Benitez liet een deel van zijn sterren rusten tegen Sheffield United, maar zal nu zijn sterkste team afvaardigen. Ondanks een gebroken neus is Peter Crouch beschikbaar. Het wordt uitkijken naar de tactische keuze van de manager. Hij durde dit seizoen regelmatig uitpakken met een verrassende opstelling. 

Liverpool: Reina, Finnan, Agger, Carragher, Riise, Gerrard, Alonso, Sissoko, Pennant, Kuyt, Bellamy, Crouch, Gonzalez, Fowler, Hyypia, Dudek, Arbeloa, Zenden, Mascherano. 


Manchester United moet de klus klaren zonder Ole Gunnar Solskjaer (knie) en Darren Fletcher (enkel). Voor Ryan Giggs wordt het zijn 700ste wedstrijd voor de Red Devils. Henrik Larsson neemt afscheid na het duel. Sir Alex Ferguson heeft al te kennen gegeven dat zijn team aanvallend voor de dag zal komen.

Man Utd:
Van der Sar, Kuszczak, Neville, O'Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Heinze, Ronaldo, Park, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Rooney, Larsson, Saha.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties