Datum: 28/04/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Ewood Park
Rovers troeven Charlton af
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers troeven Charlton af
Foto: © SC

Charlton heeft op Ewood Park een bijzonder slechte zaak gedaan in de degradatiestrijd.  Het kreeg er van Blackburn Rovers niet alleen een 4-1 om de oren, maar zag ook nog eens concurrenten West Ham en Sheffield Utd de volle buit pakken.  De Addicks staan nu voorlaatste en met de resterende duels tegen Tottenham en Liverpool op het programma lijkt het vijf voor twaalf.
 
De eerste helft in Blackburn was amper om aan te zien.  Behalve een slappe kopbal van Morten Gamst Pedersen viel er de eerste 45 minuten absoluut niets te beleven.  Na de herneming tapten beide teams duidelijk uit een ander vaatje en op het uur schoot Jason Roberts de thuisploeg op voorsprong.  Scott Carson leek het schot van Roberts eerst wel onschadelijk te hebben gemaakt, maar op de één of andere manier liet de doelman toch de bal in doel verdwijnen.
 
Amper drie minuten later leek Charlton helemaal uitgeteld toen Ben Thatcher tegen een tweede gele kaart aanliep en vervroegd mocht gaan douchen.  Toch waren het de Londenaars die wat later profiteerden van een defensieve blunder.  Stephen Warnock kopte een bizarre terugspeelbal op de dwarsligger en Darren Bent was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te knikken.
 
Met nog amper een kwartier op de klok gokte manager Alan Pardew op het verdedigen van het puntje, maar dat brak de bezoekers echter zuur op.  Rovers-manager Mark Hughes, die nog altijd gelooft in het waterkansje om een Uefabekerticket te bemachtigen, joeg zijn troepen naar voor.  De tactiek loonde en Gamst Pedersen zag hoe Hermann Hreidarsson zijn voorzet ongelukkig in eigen doel werkte.
 
De bezoekende verdediging was aangeslagen en minuten later profiteerde Roberts daarvan.  Hij kreeg alle tijd om aan te nemen, te draaien en te schieten... 3-1.  Charlton was amper bekomen toen ook invaller Matt Derbyshire de ruimte in dook en zijn goaltje meepikte.
 
Met nog slechts twee wedstrijden voor de boeg staat het water bij Charlton stilaan tot de lippen.  De Londenaars ontvangen nog Tottenham en bezoeken op de laatste speeldag Liverpool.  De vraag is echter of ze dan genoeg punten kunnen sprokkelen om de degradatie te vermijden.
 
Blackburn blijft wel tiende in de rangschikking, maar heeft nog altijd één inhaalwedstrijd te goed.  Mits winst tegen rechtstreekse concurrent Tottenham komen de Rovers op drie punten van een Europese plaats.  Op de voorlaatste speeldag staat voor Blackburn een trip naar Newcastle geprogrammeerd, terwijl op de slotdag Reading naar Ewood Park afzakt.