Stadion: Fratton Park
Reds laten punten in Pompey
Yves Dekoning

Portsmouth - Liverpool 2-1
Portsmouth heeft de punten thuis gehouden tegen Liverpool. Bij de bezoekers werden een resem spelers gespaard voor de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. Pompey blijft door deze overwinning in strijd voor een Europees ticket.

Rafael Benitez liet een groot deel van zijn sterren rusten. Een verzwakt Liverpool verdedigde degelijk, maar kon nauwelijks dreigen. De saaie partij brak pas open toen David James twee keer op korte tijd een tegenaanval lanceerde. Bij de tweede miskeek Jerzy Dudek zich op de verre bal en Benjani Mwaruwari mocht binnenwerken. In de 26ste minuut was het 1-0 en vijf minuten later viel de 2-0 al uit de lucht. Niko Kranjcar mocht een verre bal met de borst controleren en de netten bol zetten. Liverpool kon één keer terugslaan, maar Boudewijn Zenden vond de dwarsligger op zijn weg.

Na rust probeerden de Reds de situatie recht te zetten. Met nog een half uur voor de boeg kopte Sami Hyppiä een hoekschop van Robbie Fowler binnen. Het was nu pompen of verzuipen voor Pompey. Craig Bellamy moest tot twee keer toe met een wanhoopstackle worden afgestopt.