Speeldag: Speeldag 36
Stadion: City of Manchester Stadium
Zwak Man City verliest van Aston Villa
Kevin Vanbuggenhout

Manchester City ontving zaterdagnamiddag Aston Villa. Beide ploegen beoogden een plek in de top tien van het klassement. City hoopte thuis eindelijk nog eens te kunnen scoren. Emile Mpenza was hersteld van zijn heupblessure en stond aan de aftrap.

Na drie minuten pakte Sorensen een afstandsschot van Barton. Een minuut later kopte Barry aan de overkant een hoekschop van Young over. Na een studieronde van een tiental minuten begon Aston Villa beter te spelen. Villa nam dan ook de match in handen. Agbonlahor besloot aan de verste paal op Isaksson. In de 24ste minuut kwam Villa dan op voorsprong. Carew kopte een voorzet van Young binnen: 0-1. Op het halfuur kopte Agbonlahor een snel genomen vrije trap van Barry naast. Man City werkte een zwakke eerste helft af, maar liet zich in de slotminuten toch opmerken. Sorensen redde een schot van Barton. Bij de hoekschop die daaropvolgde beging Villa-doelman Sorensen een fout op Vassell en scheidsrechter Halsey wees naar de stip. Barton trapte de strafschop echter over en zo stond het 0-1 aan de rust.

Man City kwam ook kort na de pauze aan een ideale kans om aan de gelijkmaker te geraken. Ireland zette voor naar de vrijstaande Samaras, die kopte echter van dichtbij naast. Maar Aston Villa liet niet begaan. Na een één-twee met een ploegmaat schoot Bouma over. Een schot van Mpenza werd gered door Sorensen. Meer kreeg City echter niet voor elkaar en de pas ingevallen Maloney deelde City in de 74ste minuut de genadeslag toe. Maloney draaide een vrije trap binnen en bracht de stand op 0-2. City kwam deze opdoffer niet meer te boven en Aston Villa ging met de punten aan de haal.

Een bijzonder zwak Manchester City ging thuis met 0-2 onderuit. Tegen Aston Villa behaalde City recent nochtans enkele mooie resultaten, maar vandaag presteerde de thuisploeg gewoon te zwak. Ook Darius Vassell kon ditmaal niet scoren tegen zijn ex-club. City heeft nu al zeven thuismatchen op rij niet meer gescoord. De Citizens beleefden duidelijk geen goede voorbereiding op de Manchester derby van volgende week. Aston Villa blijft na de zege bij Man City elfde op één punt van Blackburn.