Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Goodison Park
United heel dicht bij landskroon
Kristof Blomme

Manchester United zette zaterdagmiddag een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning bij Everton. Dankzij deze driepunter doet United een gooi naar de landstitel. Concurrent Chelsea kwam immers niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Met nog drie matchen te gaan telt Chelsea een achterstand van vijf punten.
Bij Manchester United begon Cristiano Ronaldo op de bank. Ook Darren Fletcher kon niet aantreden. Zij werden vervangen door Smith en Solskjaer. Everton kwam goed uit de startblokken. Na amper twee minuten kopte Lescott op de lat. De thuisploeg kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een lage vrije trap van Stubbs week af op Carrick en ging zo voorbij Van der Sar in doel. Voor United was Rooney de gevaarlijkste man. Hij vond Turner op zijn weg.

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Rooney. Hij probeerde het tot drie maal toe, maar telkens lag er een thuisverdediger in de weg. Op de counter verdubbelde Everton uiteindelijk de voorsprong. Fernandes zette Brown in de wind en trapte het leer tegen de touwen. United zat in de problemen, maar Everton besloot een handje te helpen. Turner loste een hoekschop en O'Shea was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Zeven minuten later kopte Ronaldo een hoekschop op doel. Neville stond op de lijn, maar werkte de bal tegen de eigen touwen. Tien minuten voor het einde was de situatie helemaal omgekeerd. Rooney bleef koelbloedig voor doel en zorgde voor de derde treffer. Uiteindelijk zorgde invaller Eagles voor de geruststellende 2-4 voorsprong.