Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Old Trafford
Hammers stellen behoud veilig
Kevin Vanbuggenhout

Kampioen Manchester United kreeg op de laatste speeldag West Ham United over de vloer. Sir Alex Ferguson liet een aantal van zijn sterren op de bank. Indien West Ham een nederlaag kon vermijden was het zeker van het behoud.De eerste kans uit de wedstrijd was voor Man United. Fletcher stak de bal door naar Rooney, maar die miste. Aan de overkant moest Wes Brown tot tweemaal toe redding brengen voor Man United. Manchester ging stilaan nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, maar West Ham hield stand. Benayoun kopte de bal van de lijn en blokte ook nog het schot van Richardson af. Green moest uitpakken met een schitterende redding om O'Shea van een doelpunt houden. Heinze leverde een goede voorzet af, Rooney trapte naast. In de blessuretijd van de eerste helft was het West Ham dat de leiding nam. Man United kreeg de bal niet weg en Tevez zorgde voor de 0-1.

In het begin van de tweede helft kon Manchester United zijn wil niet echt opdringen. Alex Ferguson verving meteen drie spelers: Evra, Carrick en Smith moesten naar de kant en Giggs, Scholes en Ronaldo kwamen erin. Man United zette nu aanval na aanval op, maar West Ham weigerde te begeven. De Hammers moesten ook maar weinig open kansen weggeven. De bezoekers waren zelf wel nog gevaarlijk, maar Boa Morte en Reo-Coker kregen de bal niet tussen de palen. Man United kon niets anders dan zich neer te leggen bij de nederlaag.

West Ham stak een nieuwe zege op zak en verzekerde zich dus van het sportieve behoud in de Premier League. Het zag er nochtans lange tijd slecht uit, maar een geweldige remonte loodste de Hammers toch nog naar het behoud. Manchester United beëindigt een fantastisch parcours in de competitie toch een beetje in mineur.