Speeldag: Speeldag 38
Stadion: White Hart Lane
Spurs kloppen City nipt en gaan Europa in
Kevin Vanbuggenhout

Tottenham ontving zondagnamiddag Manchester City op White Hart Lane. Tottenham had nog één punt nodig om zeker te zijn van een nieuw Europees avontuur volgend seizoen. Voor City stond er niets meer op het spel. Emile Mpenza kwam wel aan de aftrap bij Man City en speelde de volle negentig minuten.

Al in de tweede minuut moest Isaksson een plaatsbal van Lennon redden. Een minuutje later ging een afstandsschot van Michael Johnson naast. De wedstrijd begon aan een hoog tempo en er kwam ook al snel een doelpunt. Jenas stiftte de bal naar Keane en die trapte de 1-0 op het bord. Na de openingstreffer zakte het tempo. City was wel nog gevaarlijk via Vassell. Diens schot werd gered door Robinson. Na 28 minuten moest Distin geblesseerd naar de kant in wat mogelijk zijn laatste wedstrijd voor City was. Zijn vervanger was Dietmar Hamann. Die kon ook niet verhelpen dat Berbatov net voorbij het halfuur de bal voorbij Isaksson schoot: 2-0 voor Tottenham. Maar de reactie van Man City bleef niet uit. Mpenza kopte een voorzet van Hamann binnen: 2-1. Twee minuten later stond het al bijna gelijk. De verdediging van Tottenham lette even niet op en Johnson kopte over. Tottenham leidde met 2-1 na een gelijkopgaande eerste helft.
De eerste kans na rust was voor de thuisploeg. Keane zag zijn schot naast gaan. Ireland schoot voor Man City over. City gaf niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Robinson tipte een kopbal van Mpenza over. Tottenham had het niet makkelijk met Man City, al misten de bezoekers wel wat creativiteit. Vijf minuten voor tijd stopte Dunne Zokora foutief af buiten de zestien meter. Scheidsrechter Bennett legde de bal toch op de stip. Isaksson redde de strafschop van de ingevallen Defoe echter met de benen. Defoe kon nog eens hernemen, maar schoot over. Zo bleef het bij 2-1.

Tottenham won zijn laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 en verzekerde zich van een ticket voor de UEFA-Cup. Tottenham eindigt het seizoen uiteindelijk op de vijfde plaats. Man City zorgde voor goed verweer en verdiende eigenlijk een punt. City scoorde wel voor de zevende uitwedstrijd op rij in de Premier League terwijl de Citizens een laagterecord vestigden door in zijn thuismatchen amper tien keer te scoren. City eindigt dit seizoen veertiende.