Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Highbury
Arsenal kan weer niet winnen
Kevin Vanbuggenhout

Arsenal verzamelde tot nog toe amper één puntje in de Premier League en dus moest in het eigen Emirates Stadium tegen Middlesbrough de eerste zege behaald worden. Middlesbrough wilde de 7-0 nederlaag van vorig seizoen uitvegen. Bij Arsenal maakte Gallas zijn debuut, bij Middlesbrough Woodgate.

Arsenal verwierf al snel het overwicht in deze partij, maar Schwarzer bewees in goede vorm te zitten. Eerst was de doelman van Middlesbrough al paraat op een poging van Henry. Schwarzer had ook een knappe redding in huis op een schot van Hleb. Tot ieders verbazing opende Morrison aan de overkant de score. Na een één-twee met Euell plaatste hij de bal in doel. Zo was Arsenal weer in het Emirates Stadium op achtervolgen aangewezen. Arsenal nam de wedstrijd nu nog nadrukkelijker in handen en bestookte het doel van Schwarzer. Van Persie was echter niet succesvol. Ook Fabregas zette Schwarzer aan het werk, maar de Australiër bleef samen met zijn team overeind. Arsenal stond 0-1 achter na een eerste helft waarin het volledig het overwicht had.

Arsenal bleef de druk aanhouden, maar was toch een beetje ontmoedigd door al de gemiste kansen. Met dat probleem kampte Arsenal ook in de vorige wedstrijden, onder andere tegen Manchester City. Toch leek Middlesbrough te begeven toen Boateng twee gele kaarten kreeg in evenveel minuten tijd. Enkele minuten later bracht Downing Eboué neer in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Henry zette de strafschop feilloos om: 1-1. Uiteraard ging de thuisploeg op zoek naar de winning-goal, maar die wou niet vallen. Wenger grijpte dan ook in en wisselde in één keer drie spelers. Gilberto, Ljungberg en Van Persie gingen eruit voor respectievelijk Rosicky, Julio Baptista en Adebayor. Middlesbrough kwam er helemaal niet meer uit en de bezoekers voerden van hun kant een dubbele wissel door. Morrison en Downing werden vervangen door Parnaby en Cattermole. Schwarzer tipte een schot van de ingevallen Rosicky in hoekschop. Een andere invaller, Julio Baptista, leek in blessuretijd de verlossende treffer te gaan scoren. Schwarzer lag echter weer in de weg.

Arsenal bleef steken op een 1-1 gelijkspel en is nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Middlesbrough mag blij zijn dat het niet puntenloos uit de strijd komt, al vormde de ploeg wel een hecht blok na de rode kaart van Boateng.

ARSENAL: Lehmann, Eboué, Touré, Djourou, Gallas, Hleb, Fabregas, Gilberto(69' Rosicky), Ljungberg(79' Julio Baptista), Van Persie(69' Adebayor), Henry

MIDDLESBROUGH: Schwarzer, Davies, Woodgate, Pogatetz, Taylor, Morrison(72' Parnaby), Euell, Boateng, Rochemback, Downing(72' Cattermole), Yakubu(85' Viduka)

DOELPUNTEN: 22' Morrison 0-1, 67' Henry 1-1(pen)

GEEL: Pogatetz, Van Persie, Davies, Euell, Boateng(2x), Downing, Cattermole

ROOD: 64' Boateng(2x geel)