Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Madejski Stadium
Reading vloert Manchester City
Kevin Vanbuggenhout

Vanavond stond de laatste wedstrijd van de vierde speeldag op het programma. Na twee uitnederlagen op rij mocht Reading proberen voor de tweede keer dit seizoen de drie punten thuis te houden. Oude bekende Seol verscheen aan de aftrap. Trabelsi en Hamann waren voor het eerst beschikbaar bij Manchester City. Zij zaten wel nog op de bank.

Het waren de bezoekers die het initiatief namen. Claudio Reyna haalde uit, maar Hahnemann was bij de pinken. Manchester City domineerde in de aanvangsfase. Richards legde de bal terug tot bij Dickov die recht op Hahnemann besloot. Tegen de gang van het spel in kwam Reading plots op voorsprong toen Ingimarsson de vrije trap van Convey binnenkopte. City bleef Reading gewoon wegdrukken, maar er zat te weinig precisie in de afwerking. In het laatste kwartier nam de druk van Man City stilaan af en Reading kon min of meer het evenwicht herstellen. Weaver tipte een schot van doelpuntenmaker Ingimarsson over en een kopbal van Seol op hoekschop van Convey ging over. 1-0 dus aan de rust.

City probeerde ook in de tweede helft zoveel mogelijk naar voren te spelen, maar kon de verdediging van Reading niet ontwrichten. De thuisploeg hield op karakter vol en hield Manchester City vrij ver van het eigen doel. Stuart Pearce voerde dan maar een dubbele wissel door: Trabelsi en Samaras vervingen Richards en Dickov. Richards was duidelijk niet blij met zijn vervanging. Samaras gaf meteen zijn visitekaartje af, het schot van de Griek werd gepakt door Hahnemann. Voor Reading knalde Harper van ver op doel. Weaver liet zich echter niet verrassen. Een minuutje later was daar weer Samaras. Zijn schot week af op Sonko alvorens het door Hahnemann in hoekschop werd getipt. De wedstrijd brak stilaan weer open. Doyle miste dè kans op 2-0. Tien minuten voor tijd deel Dabo een elleboogstoot uit aan Sidwell. De verdedigende middenvelder van Manchester City mocht zich meteen gaan douchen. Met tien man zette City nog alles op alles, maar het mocht niet zijn. In de slotfase kwam Reading zelfs nog enkele keren dicht bij de beslissing. Weaver hield Gunnarsson van een doelpunt. Dat scenario herhaalde zich een minuut later toen Weaver een een afstandsschot van Gunnarsson in hoekschop duwde. Die hoekschop werd genomen door Convey en over gekopt door Sidwell.

Het bleef 1-0 en zo wipt Reading over Manchester City in het klassement. Reading was collectief goed en verdient ook een pluim voor het karakter waarmee gespeeld werd. Toch kon Manchester City aanspraak maken op minstens een punt. Indien City meer scherpte in de afwerking had gestoken, hadden de bezoekers evengoed kunnen winnen.

READING: Hahnemann, Murty, Song, Ingimarsson, Shorey, Seol(76' Gunnarsson), Sidwell, Harper, Convey, Lita(75' Doyle), Long

MANCHESTER CITY: Weaver, Richards(60' Trabelsi), Distin, Dunne, Jordan, Sinclair, Barton, Dabo, Reyna(73' Miller), Dickov(60' Samaras), Corradi

GEEL: 22' Distin, 52' Reyna, 54' Sinclair

ROOD: 80' Dabo