Stadion: Stamford Bridge
Chelsea haalt het nipt van Charlton
Kevin Vanbuggenhout

Chelsea FC en Charlton Athletic stonden tegenover elkaar. Om in het spoor van Manchester United te blijven zat er voor Chelsea maar één ding op: winnen. Michael Ballack speelde voor het eerst in de kleuren van Chelsea op Stamford Bridge.

Chelsea dicteerde van begin af aan de wet. Er hing een doelpunt in de lucht en dat kwam er ook al snel. Een duikkopbal van Ballack werd van de lijn gehaald door Hughes, maar Drogba stak toch de 1-0 binnen. Zeven minuten later ging Wright-Phillips op rechts voorbij Traore. Er volgde een voorzet en Drogba maakte bijna zijn tweede, maar Carson pakte uit met een goede redding. Ballack knalde net over. De dominantie van Chelsea kende geen einde. Op het half uur ging een poging van Lampard net naast. Bij Charlton viel Reid geblesseerd uit, Rommedahl kwam in diens plaats. Rommedahl liet zich ook al snel opmerken. Hij zette voor van op de rechterflank en de vrijstaande Darren Bent kopte naast. Chelsea nam de draad gewoon weer op. Drogba liet de 2-0 echter liggen. Ballack kwam ook weer dicht bij een doelpunt, maar zijn schot werd gered door Carson. Wayne Bridge begon aan een knappe run. Vervolgens zette de linksachter voor en Shevchenko kopte recht op Carson. Chelsea stond 1-0 voor aan de rust en daar mocht Charlton eigenlijk heel blij mee zijn. De thuisploeg creëerde immers genoeg kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Velen waren dan ook verbaasd toen Hasselbaink in de tweede helft de gelijkmaker scoorde. Rommedahl speelde Hasselbaink de bal toe en die schoot in de draai binnen. Op het uur had Chelsea een nieuwe voorsprong beet toen Carvalho de hoekschop van Lampard binnenkopte. De kopbal van Carvalho week overigens nog af op Faye. Charlton kwam in de tweede helft toch een heel stuk beter voor de dag. Open kansen bleven echter uit. Tien minuten voor affluiten werd Salomon Kalou neergeduwd door El Karkouri en Chelsea kreeg een strafschop. Lampard liet de unieke kans om de wedstrijd te beslissen echter liggen, want Carson ranselde de strafschop uit zijn doel. Chelsea behield zijn voorsprong en sloot de derby dus toch winnend af.

Chelsea was heer en meester in de eerste helft, toch stond er na 45 minuten slechts een krappe 1-0 op het bord. Charlton voelde dat een gelijkspel erin zat en Chelsea kreeg het nog benauwd. De treffer van Carvalho bleek echter voldoende voor de zege.

CHELSEA: Cech, Boulahrouz, Carvalho, Terry, Bridge(62' Ashley Cole), Essien, Ballack, Lampard, Wright-Phillips(61' Kalou), Shevchenko(86' Mikel), Drogba

CHARLTON: Carson, Young, El Karkouri, Diawara(64' Marcus Bent), Traore(49' Kishishev), Ambrose, Faye, Hughes, Reid(30' Rommedahl), Hasselbaink, Darren Bent

DOELPUNTEN: 6' Drogba 1-0, 54' Hasselbaink 1-1, 63' Carvalho 2-1

GEEL: Ballack, Faye, Carvalho