bcfcBirmingham City
sunSunderland
Datum: 15/08/2007 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: St. Andrews Stadium
Bolton verliest, Sunderland speelt gelijk
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bolton verliest, Sunderland speelt gelijk
Foto: © SC

Naast de wedstrijden van Manchester United en Chelsea en het duel tussen Man City en Derby stonden er woensdag nog drie matchen op het programma in de Premier League. Bolton is niet te best begonnen aan het nieuwe seizoen. Na de thuisnederlaag tegen Newcastle ging Bolton nu ook de boot in bij Fulham. Zo veegde de club uit London het verlies bij Arsenal weg. Sunderland scoorde net als enkele dagen geleden in de slotminuten. Nu leverde de late treffer Sunderland een gelijkspel op het veld van Birmingham op. Tenslotte won Wigan Athletic met het kleinste verschil van Middlesbrough. 

Fulham - Bolton WanderersBolton kwam heel makkelijk aan een vroege voorsprong. Fulham-doelman Warner pakte de bal klemvast, maar liet hem daarna vallen. Helguson nam het geschenk met dank aan en schoot de 0-1 in het lege doel. Healy scoorde van dichtbij de gelijkmaker, hij trapte de bal in de rechterbovenhoek binnen. Drie minuten later stond Fulham al op voorsprong. Een schot van Smertin week af en belandde in de linkerbenedenhoek: 2-1. Even later was het de beurt aan de doelman van Bolton, Jussi Jaaskelainen, om de bal te laten vallen. Healy trachtte te profiteren en Jaaskelainen moest hem foutief afstoppen. In plaats van een strafschop voor Fulham gaf de ref echter een vrije trap tegen Fulham. Het kostte de thuisploeg echter geen punten, want het bleef 2-1. 

Birmingham City - SunderlandMet Birmingham en Sunderland gaven twee promovendi elkaar partij. Net voor het halfuur klom Birmingham op voorsprong. Kenny kon zijn hoofd tegen een vrije trap zetten en via de borstkas van McShane belandde de bal in doel. Een own-goal van McShane opende dus de score. Sunderland kwam langszij via Chopra, wiens schot ook voor doelman Doyle niet te stoppen was. Birmingham leek alsnog op weg naar de zege. Forsell schoof de bal door naar O'Connor die net lang genoeg wachtte alvorens de 2-1 binnen te trappen. Maar Sunderland drong nog fel aan. Edwards bleef overeind en leverde een uitstekende voorzet af, John kopte tegen de dwarsligger. In de slotminuut was de gelijkmaker daar toch nog. Een vrije trap van Wallace week af, maar Doyle had nog een fantastische reflex in huis. Hierna werd Birmingham-doelman Doyle neergetrokken door O'Donovan. De scheidsrechter had echter niets gezien en uiteindelijk kon Stern John, ex-Birmingham, ongehinderd de 2-2 binnenkoppen.
 
Wigan Athletic - MiddlesbroughIn Wigan - Middlesbrough viel er maar één doelpunt. Schwarzer redde een hard en laag schot van Valencia, maar Sibierski kon de bal in de herneming over de lijn werken. Middlesbrough kwam één keer heel dicht bij de gelijkmaker. Downing kreeg de ruimte en knalde tegen de paal. Zo bleef Middlesbrough net als afgelopen zaterdag puntenloos achter, Wigan behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen.

Vooraf