Datum: 15/08/2007 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Fratton Park
Man Utd laat ook punten bij Portsmouth
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man Utd laat ook punten bij Portsmouth
Foto: © SC

Manchester United kon zich na het puntenverlies op de eerste speeldag tegen Reading geen slippertje permitteren in de uitmatch tegen Portsmouth, wat zich toch aankondigde als een lastige verplaatsing. United slaagde er weer niet in de drie punten te pakken. Man U geraakte in Fratton Park niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bovendien zag het aan het einde van de partij ook Cristiano Ronaldo nog uitgesloten worden. 

Nochtans stond Man United na een kwartier al 0-1 voor in een sfeervol Fratton Park. Tevez draaide goed weg en legde breed voor Scholes die in de linkerhoek binnenschoot. Voor het overige gebeurde er niet al te veel in de eerste helft, Man United had de zaken onder controle. De Red Devils dwongen nog één goede kans af. James redde het lage schot van Ronaldo en in de herneming geraakte ook Tevez niet voorbij de doelman van Portsmouth. 

Portsmouth-manager Harry Redknapp voerde bij de rust twee wissels door. Traoré verving Cranie en Taylor kwam in de plaats van Pedro Mendes. Dat leek niet veel zoden aan de dijk te brengen, want Manchester United begon ook goed aan de tweede helft. Ronaldo bereikte Nani die van dichtbij kon schieten, James redde met de voet. Scholes passte op Tevez die onder druk van de Portsmouth-verdediging meteen moest trappen. De poging van Tevez, die zijn debuut maakte voor Man U, ging over. Het doelpunt viel verrassend genoeg aan de overkant. De bal werd naar buiten gelegd tot bij Taylor. Die zette voor en Mwaruwari kopte binnen: 1-1. De wedstrijd ging nu goed op en neer. James parreerde een vrije trap van Ronaldo. Man United trachtte het initatief te nemen, maar ook Portsmouth kreeg mogelijkheden op een voorsprong. Mwaruwari mikte naar de rechterbenedenhoek, Van Der Sar redde en de rebound van Nugent ging via Evra over. Ronaldo schudde na een goede actie ook een goede voorzet uit zijn sloffen, Giggs zette zijn voet tegen de bal en James tipte over. Een lage voorzet van Giggs verdween ei zo na in doel. De 1-1 bleef op het bord en de tijd begon te dringen voor United. James redde een poging van Ronaldo en Tevez tikte in de herneming naast. In de slotfase vielen er nog twee rode kaarten. De eerste was voor Muntari die met tweemaal geel van het veld moest. Na een kopbeweging van Ronaldo richting Hughes kwam het tot een opstootje. Scheidsrechter Bennett trok rood voor Ronaldo en de wedstrijd ging verder met tien tegen tien. De laatste kans was nog voor Paul Scholes. Hij kopte een hoekschop van ver net over doel. Man United kon niet meer scoren en liet wederom twee punten liggen. 

Manchester United begon ronduit slecht aan de competitie. Na twee wedstrijden telt Man U slechts twee punten. Man United heeft dus al een achterstand op Chelsea van vier punten. Bovendien werd Cristiano Ronaldo aan het eind van de wedstrijd tegen Portsmouth nog uitgesloten. Manchester United zal het dus zonder Ronaldo moeten doen in de derby bij stadsrivaal Man City, die zondag op het menu staat. Portsmouth is voorlopig nog ongeslagen en hoopt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Bolton de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen.

Vooraf