Speeldag: Speeldag 2
Stadion: White Hart Lane
Tottenham begint met 0 op 6
Kristof Blomme

Tottenham heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren. De Spurs gingen op eigen veld de boot in tegen Everton met 1-3. Everton heeft het maximum van de punten.

Afgelopen weekend ging Tottenham met 1-0 onderuit bij nieuwkomer Sunderland. Het moest dus winnen van Everton om de start niet te missen. Vroeg in de partij kwam de thuisploeg echter op achterstand. Lescott duwde een vrije trap van Arteta voorbij Robinson. Aan de overkant was Bent dicht bij een doelpunt, maar Howard was bij de pinken. Halfweg de eerste helft kwam Tottenham toch op gelijke hoogte. Centrale verdediger Gardner kopte het leer tegen de touwen. Toch gingen de bezoekers nog de rust in met een voorsprong. Een voorzet van Arteta werd weggekopt, maar Osman stond op de goede plaats. Dat was meteen zijn tweede van het seizoen. In de slotminuut van de eerste helft werd het zelfs nog 1-3 toen een schot van Stubbs afweek.

Na de rust probeerde Tottenham nog iets terug te doen. Berbatov kopte goed, maar de dwarsligger was spelbreker. Veel kansen kon de thuisploeg echter niet creëren tegen een stevig Everton. Jol probeerde Bent nog te vervangen door Defoe, maar veel leverde ook dat niet op. Het bleef 1-3, waardoor Everton het maximum van de punten pakt. Tottenham heeft nog geen enkel punt.