Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Villa Park
Villa en Rovers deelden de punten
Luc Goderis

Dit weekend is er in de Premier League slechts één wedstrijd gespeeld. Blackburn ging op bezoek bij Aston Villa, maar de Rovers overtuigden er niet. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, een resultaat waar beide ploegen niets mee opschieten.

Op slag van rust had Matt Derbyshire dé kans om Blackburn op voorsprong te zetten. Nigel Reo-Coker trok David Bentley tegen de grond, en de Rovers kregen een strafschop.  Villa-doelman Scott Carson ranselde echter de penalty van Derbyshire uit zijn doel.

Na de herneming kwamen de Rovers toch op voorsprong.  Roque Santa Cruz werkte een voorzet van David Dunn knap tegen de touwen.  De thuisploeg had echter een snel antwoord klaar.  Amper vijf minuten later zorgde Ashley Young, met een prima vrije trap, voor de verdiende gelijkmaker.  Kort voor het laatste fluisignaal leek de thuisploeg er alsnog met de drie punten vandoor te gaan, maar een harde kopbal van Marlon Harewood raakte de lat.