Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 24
Derby bedwingt Manchester City
Kevin Vanbuggenhout

Zowel Derby County als Manchester City gingen op zoek naar eerherstel na een pijnlijke bekeruitschakeling. Derby droomde van een tweede zege. City leek even in een dalletje te zitten en kon daar alleen uitgeraken met een driepunter. Mpenza zat op de bank.

Manchester City begon overtuigend aan de partij en drukte Derby met de rug tegen het eigen doel. City kreeg ook al snel twee goede kansen. Davis speelde veel te kort terug. Vassell liet na te profiteren en schoot naast. Corluka kopte een hoekschop van Petrov net over. Man City speelde aan een hoog tempo. Sturridge verstuurde een goede pass naar Petrov. De Bulgaar bracht de bal meteen voor doel, Vassell stuitte op Price. Na een dikke twintig minuten spelen zorgde Derby ook eens voor gevaar. Miller kon trappen, maar Hart pakte zonder problemen. Zes minuten later miste Vassell alweer een kans op een verdiende voorsprong voor Manchester City. Hij geraakte niet voorbij Derby-doelman Price. In het laatste kwartier van de eerse helft begon Derby beter te spelen en Man City had het heel even lastig. Fagan speelde in op Earnshaw. Die draaide zich en knalde tegen de paal. Het stond nog steeds 0-0 aan de rust.

De tweede helft was amper 25 seconden onderweg of Derby kwam al op voorsprong. Vier City-verdedigers kregen de bal niet weg en Sun Jihai devieerde het schot van Miller ongelukkig in eigen doel. Derby 1-0 voor, tegen de gang van het spel in. Derby putte moed uit dat doelpunt en Man City liet maar een lakse indruk in de beginfase van de tweede helft. Leacock kon een hoekschop van Pearson inkoppen, Hart parreerde. In de 63ste minuut kwam City toch langszij. Petrov versnelde op links en zette laag voor, Sturridge werkte de bal via de paal binnen: 1-1. Hierna kwam Manchester City nog één keer dicht bij de winnende treffer. City lanceerde een tegenaanval op links. Petrov leverde een goede voorzet af, de inzet van Vassell ging over. Tien minuten voor affluiten mocht Emile Mpenza er nog inkomen. Hij kwam in de plaats van Vassell. De score bleef ongewijzigd en zo hield Derby County een punt thuis.

Derby County hield Manchester City in bedwang. City verdiende nochtans de overwinning, maar Darius Vassell wrong kans op kans de nek om. Derby zag zijn karakter beloond met een puntendeling. Derby blijft wel nog altijd hopeloos laatste met acht punten. Man City staat zesde met 41 punten. City heeft overigens evenveel punten dan Aston Villa, dat de vijfde stek inneemt. Beide teams hebben één punt meer dan Liverpool, dat wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.