Stadion: Old Trafford
Man Utd maakt snel komaf met Portsmouth
Kevin Vanbuggenhout

Na de winst van Arsenal tegen Newcastle moest Man United de drie punten thuis houden om weer aan de leiding te komen. Portsmouth wilde daar een stokje voor steken.

Maar Manchester United besliste de wedstrijd eigenlijk al in het openingskwartier. Na een goede combinatie werd Ronaldo weggestuurd en de Portugees schoof de bal in doel: 1-0. Amper enkele minuten later stond het al 2-0. Ronaldo trapte een vrijschop op fantastische wijze in de winkelhaak. Portsmouth werd helemaal dol gespeeld en holde altijd achter de feiten aan. James redde een lage vrije trap van Ronaldo. Een minuutje later kon Brown een hoekschop van Nani zomaar intrappen. Brown knalde van dichtbij over. Campbell gaf aan het eind van de eerste helft nog een mooie kans weg. Hij kopte de bal in de loop van Ronaldo. Hij tikte de bal naar zijn landgenoot Nani. Die besloot naast.

Portsmouth-manager Harry Redknapp trachtte voor een ommekeer te zorgen met een dubbele wissel aan de rust. Hij verving Distin en Lauren door Hreidarsson en Mvuemba. Zes minuten ver in de tweede helft kon Ferdinand koppen op een hoekschop van Nani. David James was paraat. Even later ging het plots heel snel van de ene kant van het veld naar de andere. Van Der Sar pakte gemakkelijk het lage schot van Diarra. De doelman van Man United trapte dan ver uit. Campbell kon de bal niet wegkoppen en Rooney probeerde te scoren met een lob. Maar Rooney raakte de bal onzuiver en de 3-0 bleef uit. Maar ook in de tweede helft bleef Man U domineren. Portsmouth diende zich vooral te concentreren op het beperken van de schade. Rooney toonde zich gretiger dan Campbell en speelde de bal naar Ronaldo. Hij trapte onzuiver naast. Na een slechte kopbal van Davis lanceerde United een tegenaanval. Via Ronaldo en Rooney kwam de bal bijna bij Park, maar James kwam goed tussen. Hierna knalde Nani de bal tegen James aan. Man U bleef zoeken naar dat derde doelpunt. Nani schoot vanop afstand net over. In de slotminuten werd het nog ei zo na 3-0. Tevez knalde op doel, James parreerde. Dan pakte Anderson uit met een sublieme actie, hij stak de bal net naast doel. Manchester United won overtuigend met 2-0.

Door deze zege komt Manchester United opnieuw op kop, zij het met evenveel punten dan Arsenal. Man Utd besliste de partij tegen Portsmouth reeds in de aanvangsfase en won op indrukwekkende wijze. Cristiano Ronaldo lag aan de basis van de meeste goede acties. Portsmouth kwam er eigenlijk nooit aan te pas. Portsmouth blijft negende in de stand.