Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea blijft winnen
Kevin Vanbuggenhout

Chelsea moest op eigen veld winnen om volop in de titelstrijd te blijven. Mits winst evenaarde Chelsea overigens een clubrecord wat aantal overwinningen op rij betreft. Reading wilde zijn slechte uitreputatie van zich afspelen.

Helemaal in het begin kreeg Reading één klein kansje, maar voor het overige was het in de eerste helft al Chelsea wat de klok sloeg. Makelélé stuurde Wright-Phillips door het centrum van de verdediging van Reading. Hahnemann maakte zich breed. Enkele minuten voor het verstrijken van het eerste halfuur stak Bridge de bal binnendoor. Malouda kon schieten, maar Hahnemann en Hunt hielden de bal uit doel. Niet veel later probeerde Hahnemann een hoekschop wegboksen, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. De bal moest zelfs van de lijn gehaald worden. Het bleek allemaal slechts uitstel van executie. Joe Cole gaf de bal mee met Paulo Ferreira. De voorzet van de Portugees werd in de rechterhoek gebuffeld door Ballack: 1-0. Zo kon een dominant Chelsea met een voorsprong de rust in.

Vlak na de herneming kon Joe Cole bijna profiteren van een foutje van Shorey. Het schot van Cole ging net voorlangs en Wright-Phillips kwam net te laat aangegleden. Reading speelde veel beter mee en ging op zoek naar de gelijkmaker. De beste mogelijkheden bleven toch voor Chelsea. Wright-Phillips kwam plots alleen voor doel. Hij besloot op de voet van Hahnemann. Met nog 25 minuten te gaan kreeg Chelsea nog een prima kans op de 2-0. Bridge zette voor naar de vrijstaande Anelka, zijn kopbal ging via Hahnemann in hoekschop. Naar het einde van de wedstrijd toe kwam Chelsea er weer door en al bij al werd Reading nog makkelijk op afstand gehouden.

Chelsea won nipt van Reading met 1-0. Chelsea blijft zo meedoen in de titelstrijd en volgt op vier punten van Man United en Arsenal. De bekercompetities inbegrepen won Chelsea nu al negen wedstrijden op rij. Hiermee evenaart Chelsea het clubrecord van in 2005. Reading blijft 16de in de stand.