Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadium of Light
Blackburn pakt driepunter bij Sunderland
Luc Goderis

Blackburn blijft ook na de achtste speeldag ongeslagen buitenshuis.  Zaterdagnamiddag hielden ze met matig voetbal Sunderland in bedwang.  Bentley en Santa Cruz bezorgden de Rovers na de pauze en op amper twee minuten tijd een dubbele voorsprong.  Sunderland lukte in de slotfase via Leadbitter nog de aansluitingstreffer, maar toen was het kalf al lang verdronken voor de Black Cats.

Rovers-manager Mark Hughes hield Morten Gamst Pedersen en Robbie Savage op de bank.  Voor Benni McCarthy was er zelfs geen plaatsje weggelegd in de kern.  In een slaapverwekkende eerste helft hadden de bezoekers wel het meeste balbezit, maar veel kansen leverde dat niet op.  De eenzame spits Roque Santa Cruz kreeg vroeg in de wedstrijd wel een mooie kopkans, maar het leer zoefde over.
Aan de overkant werd Brad Friedel pas in de slotfase van de eerste helft aan het werk gezet.  Eerst duwde hij makkelijk een schot van Ross Wallace uit zijn doel, en wat later ging hij goed in de voeten van Peter Walton, die daarop een strafschop claimde.

Acht minuten na de pauze knalde een doorgebroken Santa Cruz hard op Danny Higginbotham, maar David Bentley was goed gevolgd en tikte de rebound binnen.  Amper negentig seconden later stond het plots 0-2.  Higginbotham legde te kort terug en Brett Emerton bediende Santa Cruz.  De Paraguyaan aarzelde niet en kopte binnen.
Kort daarop had Bentley de klus helemaal moeten klaren, maar de kersverse international kon oog in oog met doelman Craig Gordon niet afwerken.

Tijdens de slotfase krulde Grant Leadbitter eerst nog een vrije trap recht in de handen van Friedel, maar wat later scoorde hij toch.  In de allerlaatste minuut knalde hij vanop een goede twintig meter de bal tegen de touwen.  1-2, maar het kalf was toen al verdronken voor het team van Roy Keane.

Dankzij de zege wippen de Rovers, die nog steeds een wedstrijd te goed hebben, naar de zesde plaats in de rangschikking.  Sunderland kon na een goede seizoensstart niet bevestigen en staan nu vijftiende.