Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Upton Park
Arsenal blijft ruim koploper
Kristof Blomme

Arsenal heeft met het kleinste verschil gewonnen bij West Ham. Van Persie zorgde na een kwartier voor het enige doelpunt van de partij. Arsenal telt nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Liverpool.

Na nog geen minuut probeerde man in vorm Adebayor het meteen vanop afstand. Zijn poging ging naast. Na tien minuten stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster. Ashton trapte in één tijd over. Twee minuten later bracht Hleb de bal voor doel. Daar stond Van Persie die simpel kon binnenkoppen, 0-1. Halfweg de eerste periode probeerde Noble het met een vrije trap. Hij kon Almunia echter niet bedreigen. Aan de overkant pakte Flamini uit met een hard schot. Green was bij de pinken. Vijf minuten voor de pauze raakte Bowyer de bal met de hand. Green had een knappe parade in huis op de vrije trap die daarop volgde van Van Persie. In de slotfase van de eerste periode pakte Flamini opnieuw uit met een schot, maar Green liet zich niet verschalken.

Binnen vijf minuten na de pauze zag West Ham zowel Parker als Ferdinand uitvallen met een blessure. De eerste goede kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Een schot van Van Persie spatte uiteen op de paal. Net voor het uur bracht Bowyer de bal voor doel. Ashton kopte goed, maar Almunia redde knap. Ook Green bleef zich onderscheiden. Nu moest hij een schot van Adebayor over doel tikken. Dean Ashton, de beste man bij de thuisploeg, knalde even later net naast. Arsenal bleef het van ver proberen. Zowel Adebayor als Clichy waren niet succesvol. Een kwartier voor affluiten kreeg Ashton de kans op de gelijkmaker. Hij kopte net over. Het bleef bij 0-1, waardoor Arsenal ruim aan de leiding blijft.