wigWigan
livLiverpool FC
0-1
Datum: 29/09/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: JJB Stadium
Reds winnen moeizaam bij Wigan
Yves Dekoning
| 0 reacties
Reds winnen moeizaam bij Wigan
Foto: © SC

Wigan - Liverpool 0-1

Liverpool heeft alweer een moeilijke wedstrijd in de Premier League achter de rug. In Wigan gingen de Reds erg moeizaam voorbij de Latics. 

Liverpool heeft het al enkele weken lastig om te scoren in de Engelse competitie en ook vandaag liep het niet lekker. Het was wachten op een klasseflits van invaller Yossi Benayoun om een kwartier voor tijd de 0-1 op het bord te zetten. Hij kreeg de bal van Jermaine Pennant, schakelde een mannetje uit en werkte dan knap af. Wigan begon te drukken en kreeg vlak voor tijd nog een reuzenkans op de gelijkmaker, maar Julius Aghahowa kreeg zijn kopbal niet tegen de touwen.

Liverpool had verschillende kansen gekregen om de score veel vroeger te openen, maar Chris Kirkland (ex-Liverpool) hield sterk stand. Vooral Fernando Torres had zijn deel van de kansen de nek omgewrongen. Hierdoor konden de Reds hun dominantie voor rust niet in doelpunten omzetten. Na het interval zat Wigan beter in de match en zette Pepe Reina enkele keren aan het werk, maar dan kwam het moment van Benayoun.