astAston Villa
wigWigan
Datum: 15/08/2009 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Villa Park
Wigan verrast Aston Villa
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wigan verrast Aston Villa

Voor Aston Villa is het seizoen in mineur begonnen. Villa moest verrassend zijn meerdere erkennen in Wigan Athletic en verloor met 0-2.

Wigan maakte een scherpe start en ging voluit aanvallen. N'Zogbia trof al snel de paal. Rodallega kopte ei zo na de 0-1 binnen, maar Milner haalde de bal -al dan niet achter de lijn- weg. Net na het halfuur was Rodallega wel succesvol. Hij kreeg de ruimte om uit te halen en deed dat dan ook fantastisch. Met een buitengewoon heerlijke volley bracht Rodallega de Latics op voorsprong. Er moest dan wel een reactie komen van Aston Villa, Kirkland zweefde een vrije trap uit doel.


Aston Villa geraakte echter niet in zijn normale spel en liep tegen een tweede tegentreffer aan. De vrijlopende Koumas werd aangespeeld en hij schoof de 0-2 netjes binnen. Friedel redde een laag schot van Gomez. Villa was nog het dichts bij de aansluitingstreffer na een stilstaande fase. De vrijstaande Sidwell kopte een hoekschop naast. Wigan zorgde voor dè verrassing van de eerste speeldag tot nu toe en won met 0-2. Wigan-trainer Martinez maakte zo alvast een geslaagd debuut.
Herbeleef Aston Villa - Wigan