Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ewood Park
City begint met winst buitenshuis
Kristof Blomme

Manchester City is het seizoen uitstekend begonnen. De mannen van Hughes, die met veel ambitie aan het seizoen zijn begonnen, klopten Blackburn met 0-2. Een heel vroeg doelpunt van Adebayor en een late treffer van Ireland bleken voldoende voor de zege.

Bij Manchester City begonnen nieuwkomers Touré, Barry en Adebayor in de basis. Tevez moest zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Bellamy nam zijn plaats in de spits in. Roque Santa Cruz, die de overstap maakte van Blackburn, moest geblesseerd toekijken. Ook de thuisploeg dropte met Jacobsen, Givet en N'Zonzi drie nieuwkomers in de basis. Van Heerden stond niet op het wedstrijdblad.

De druk op Manchester City is bijzonder groot dit seizoen. Dat lieten Hughes en co niet aan hun hart komen, want na amper drie minuten stonden de netten al bol. Na een knappe combinatie tussen Adebayor en Wright-Phillips trapte de ex-Gunner zijn eerste treffer voorbij Robinson. Na tien minuten was de dominantie van de bezoekers al voorbij. Barry kreeg het verdedigend moeilijk met al dat aanvallend geweld rond hem.

De eerste echte kans van de thuisploeg kwam er via Roberts. Hij mikte te hoog. Defensief leek City onzeker en daar profiteerde Blackburn bijna van. Gelukkig voor de bezoekers was doelman Given wel in topvorm. Eerst keerde hij een vrije trap van McCarthy. Niet veel later had hij een schitterende redding in huis na een kopbal van Samba. Blackburn bleef nu komen. McCarthy kwam opnieuw in stelling, maar hij vond de bezoekende doelman wederom op zijn weg.

Robinho, die tot dan toe zo goed als onzichtbaar bleef, kon voor de pauze eindelijk nog eens voor gevaar zorgen aan de overzijde. Hij zag zijn schot onschadelijk gemaakt worden door Robinson. Dat City de rust zonder averij bereikte had het vooral te danken aan z'n Ierse doelman.

Tijdens de rust herschikte Hughes zijn troepen wat zodat er minder ruimte lag voor de thuisploeg. Toch lag een dekkingsfout bijna aan de basis van de gelijkmaker. Roberts kon tussen enkele City-verdedigers zomaar inkoppen, maar opnieuw Given hield zijn ploeg overeind. Robinho kon bijna de overwinning veilig stellen. De poging van de Braziliaan werd uit de hoek geranseld door goalie Robinson.

Tevez mocht de Braziliaan twintig minuten voor affluiten komen vervangen. Pas op het veld vuurde de Argentijn op doel, maar ook Robinson keepte een sterke partij. Blackburn probeerde wel, maar in tegenstelling tot voor de rust, bleven de kansen nu uit. McCarthy probeerde het via een vrije trap, maar hij knalde onbesuisd over.

Het bleef bibberen voor City, maar in blessuretijd kon Ireland de zege toch nog helemaal veilig stellen. De middenvelder werd diep gestuurd en oog in oog met Robinson vond hij de verste hoek. Manchester City kende een moeilijke openingswedstrijd, maar pakte toch de volle buit mee naar huis.