Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Goodison Park
Arsenal met een raketstart
Kristof Blomme

Arsenal is als een raket begonnen aan de competitie. Everton werd op eigen veld vernederd met 1-6. Fabregas was twee keer trefzeker.

Bij Everton mocht Fellaini starten in een aanvallende rol op het middenveld. Jo was de enige aanvaller. De Gunners begonnen met Thomas Vermaelen in het hart van de defensie. Het eerste kwart van de wedstrijd was heel gelijkopgaand. Beide coaches kozen ervoor om vijf middenvelders aan de aftrap te brengen en dat kwam het spel niet ten goede.

Na 25 minuten was de eerste kans meteen raak. Fabregas bediende Denilson, die vanop afstand knap raak trof. Aan de overkant kwam Fellaini dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte een hoekschop van Baines goed op doel, maar kwelduivel Denilson kon op de lijn keren. Aan de overkant bleef Arsenal wel trefzeker. Een vrije trap van Van Persie werd door de debuterende Vermaelen knap ingekopt. Een droomdebuut voor onze landgenoot, die de overstap maakte van Ajax.

Nog voor de pauze was de match al helemaal gespeeld. Opnieuw was Van Persie de aangever van dienst en dit keer kon die andere centrumverdediger Gallas zomaar inkoppen. Een flauw verdedigend Everton werd zo maximaal afgestraft en moest gaan rusten met een 0-3 achterstand.

De tweede helft was pas begonnen of de thuisploeg liep opnieuw in het mes van de Gunners. Van Persie, weer hij, stuurde Fabregas diep en de Spanjaard schoof de bal onder Howard binnen. Everton moest de kelk tot op de bodem ledigen, want opnieuw Fabregas trapte hard en laag binnen, 0-5.

Eduardo, die pas op het veld stond, zette zich ook nog op het scorebord. Hij kon simpel binnen tikken. Het slotakkoord was toch nog voor Everton, dat scoorde via een andere invaller Louis Saha. Een magere troost voor de troepen van Moyes die meteen een serieuze vernedering te slikken kregen.