cheChelsea
hulHull City
0-1
1-1
2-1
Datum: 15/08/2009 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea met de hakken over de sloot
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea met de hakken over de sloot

Chelsea en Hull hadden zaterdagmiddag de eer om de Premier League af te trappen. Hull leek lange tijd voor een stunt te zorgen door een punt mee te nemen, maar dekselse Drogba hield uiteindelijk de drie punten thuis.

In de basisopstelling van Chelsea was er maar één verschil in vergelijking met de wedstrijd voor de Community Shield tegen Manchester United. José Bosingwa nam zijn stek op de rechtsachter opnieuw in ten nadele van IvanovicMichael Ballack begon opnieuw op de bank. Voorin maakten Drogba en Anelka de dienst uit. Bij de bezoekers moest de Braziliaan Geovanni genoegen nemen met een plaats in de dug-out. 

Chelsea schoot meteen stevig uit de startblokken. Na amper één minuut devieerde Drogba een voorzet van Essien naast het bezoekende doel. Chelsea bleef de bezoekers onder druk zetten, maar Hull liet zich aanvankelijk ook niet onbetuigd. Zo trapte Boateng eerst naast, terwijl Marney een bal van de flank over kopte. Nadat ook verdediger Terry een kans over kopte moest doelman Cech zich onderscheiden, door een poging van Boateng met de benen te keren. 


Op het halfuur achtte debutant Stephen Hunt, overgenomen van Reading, zijn moment gekomen. Een afgeweken bal van Boateng strandde in zijn voeten en hij liet doelman Cech kansloos. Hunt haalde daarmee zijn gram ten opzichte van de thuissupporters, die hem voortdurend uitfloten. Het was immers Hunt die doelman Cech met een schedelbreuk opzadelde na een botsing, waardoor de Tsjech genoopt is z'n doel te verdedigen met een helm op zijn hoofd. 


De thuisploeg liet het hier echter niet bij. Tien minuten later was alles weer te herdoen. Drogba zette zich achter een vrije trap, die fel werd aangevochten door de bezoekende spelers, en trapte die heerlijk voorbij Myhill. Nog voor de rust moest veteraan Barmby de gasten vervoegen nadat Marney van het veld hinkte. 

Na de rust leek Chelsea over Hull te gaan vliegen. Anelka verkwanselde meteen een levensgrote kans, mede doordat doelman Myhill attent stond te keepen. Een scrimmage voor doel later kreeg ook Drogba een enorme mogelijkheid om zijn tweede te netten, maar opnieuw stond de bezoekende goalie pal. Hull kwam nu nog zelden uit de omknelling. Eén keer deed het Chelsea schrikken. Een voorzet van Hunt vond Folan, maar die besloot een ploegmaat te zoeken in plaats van zelf op doel te besluiten, weg kans. 

Beide coaches brachten wat verse krachten in, onder andere Ballack, Deco en Kalou betraden de arena na de pauze. Veel zoden zette dat echter niet aan de dijk. Een kwartier voor affluiten ging Myhill nog eens plat na inzenden van Bosingwa. Het leek zo'n wedstrijd van net niet te worden voor Chelsea, toen ook Kalou weigerde om de winnende binnen te koppen na een goeie voorzet van Deco. 



Onverwachts kreeg Chelsea toch nog wat extra tijd om de bezoekers te kraken, maar liefst zes minuten kwamen erbij. Meer dan twee minuten blessuretijd hadden de Blues echter niet nodig. Drogba werd weggestuurd en de Ivoriaan stuurde de bal in de verste hoek, voorbij de arme Myhill. Stamford Bridge was in extase, net als nieuwe manager Ancelotti. Chelsea won uiteindelijk verdiend, maar moeizaam de eerste wedstrijd van het seizoen.

Herbeleef Chelsea - Hull City