Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Kuyt schiet Liverpool naar de finale
Dirk Pieters

Liverpool heeft het gehaald in een bloedstollende halve finale tegen Chelsea. Agger scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de avond. De wedstrijd werd beslist door strafschoppen waarin Liverpool zich de sterkste mocht noemen. De thuisploeg won van op de stip met 4-1.

Chelsea moest het stellen zonder de geblesseerden Shevchenko, Ballack en Carvalho. Bij de thuisploeg geen Alonso en Bellamy in de basis, wel Kuyt en Pennant.

You’ll never walk alone was nog maar net afgelopen of het eerste kansje van de wedstrijd was voor Liverpool. Gerrard probeerde het van op afstand, maar zijn schot ging ver naast. De tweede kans van Liverpool was meteen raak. Na een kwartier spelen legde Gerrard de bal tot bij Agger, die in één tijd Chelsea-doelman Cech verschalkte met een strak schot; 1-0. Chelsea probeerde wat terug te doen en rekende daarbij vooral op Didier Drogba. De aanvaller werkte hard en kreeg zijn eerste grote kans iets over het half uur. De spits schoot hard op doelman Reina. Op het einde van de eerste helft nam Chelsea het initiatief over en kwam het nog bijna tot scoren. Eerst kon Essien de bal niet in doel koppen en even later schoot Lampard op Liverpool-doelman Reina.

In de tweede helft hetzelfde speelbeeld. Veel vechtvoetbal, duels en tackles, maar weinig kansen. De eerste kans was voor Crouch, maar de boomlange aanvaller kopte in de voetbal van Petr Cech. Amper drie minuten later was Liverpool er opnieuw. Dit keer kopte Dirk Kuyt op de dwarsligger na een knappe voorzet van Riise. Een kwartier voor het einde kwam Chelsea bijna langszij, maar een voet van Carragher voorkwam een doelpunt. In de allerlaatste minuut kreeg Kuyt nog de kans om het af te maken, maar de Nederlandse international liet het afweten en zo ging het naar verlengingen.

In de verlengingen nam iedere ploeg één helft in beslag. In de eerste verlenging ging Liverpool op zoek naar een tweede doelpunt. In de 100ste minuut viel dat doelpunt ook, maar de grensrechter zag buitenspel in het doelpunt van Kuyt. De tweede verlenging was dan weer voor Chelsea. De bezoekers leken nog iets frisser, maar echte kansen kregen ze niet. Lampard en Co hielden de bal goed bij zodat de wedstrijd beslist ging worden door penalty’s. [TH]