Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Ook AC Milan mag naar Athene
Dirk Pieters

We krijgen opnieuw dezelfde Champions League-finale als twee jaar geleden. AC Milan zal het dan opnieuw opnemen tegen Liverpool. De Italiaanse topclub versloeg Manchester United met 2-0 in de halve finales. De thuisploeg speelde een schitterende eerste helft en kwam dan ook terecht 2-0 voor. Kaka en Seedorf waren de doelpuntenmakers. In de tweede helft speelde Milan de wedstrijd mooi uit zodat het zich mag opmaken voor een trip naar Athene. Milan speelde een uitstekende wedstrijd en kwam nooit in de problemen tegen een zwak Manchester United.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten door scheidsrechter Frank De Bleeckere of Kaka zorgde al voor de eerste kans. Zowel Inzaghi als Seedorf konden net niet bij het voorzetschot van de Braziliaan. Amper één minuut later was Milan er opnieuw. In de tweede minuut schoot Seedorf hard op doel, maar Manchester United-doelman Edwin Van der Sar had een schitterende reflex in huis. Na tien minuten kreeg de thuisploeg dan toch wat het verdiende. Seedorf kreeg de bal tot bij Kaka die de bal mooi in de hoek plaatste; 1-0. Manchester United kreeg pas een eerste kans bij elkaar gespeeld na twintig minuten, maar het schot van Giggs was geen probleem voor Dida. Nog voor het half uur kon Seedorf de score verdubbelen. De Nederlander schoot van net buiten de zestien de 2-0 op het bord. Ook het einde van de eerste helft was voor Milan. De voorhoede van de Italiaanse topclub kende amper problemen met de Engelse verdedigers. Inzaghi, Seedorf en Kaka kregen alle ruimte, maar het bleef 2-0.

Aan het begin van de tweede helft begon Manchester United toch druk te zetten. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg, maar het schot van Kaka geraakte niet voorbij Van der Sar. Nog voor het uur kreeg Manchester United twee vrije trappen, maar even veel keer schoot Ronaldo te onzorgvuldig. Met nog 25 minuten te gaan haalde Ancelotti zijn spits Inzaghi naar de kant. In zijn plaats kwam Gilardino die het moest oplossen vooraan. In de slotfase zetten de bezoekers alles op alles door O’Shea te vervangen door Saha, maar veel leverde dat niet op. Het werd zelfs nog erger voor de Engelse ploeg toen Gilardino de 3-0 op het bord schoot. In de allerlaatste minuten kregen Gattuso en Ronaldo nog geel na een opstootje en een vuile fout, maar het bleef uiteindelijk 3-0. [TH]